21 °C Budapest

A Brau közgyűlés vége: mi történt 22:30-ig?

Pénzcentrum
2004. április 23. 09:04

Tegnap este fél 11-kor zárult le a Brau éves rendes közgyűlése, melyen a portfolio.hu képviselője csak 19 óráig tudott részt venni. Az ezt követő eseményekről Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke számolt be.


Dióslaki olvasatában a kérdésekre adott igazgatósági válaszokból az derült ki, hogy az igazgatóság tisztában van azzal, hogy a Brau AG, - mely a Heineken tulajdonában áll - nem szavazhatna a közgyűlésen. Ezzel a ténnyel azonban - mint az kinyilvánításra is került - az igazgatóság mit sem törődött, arra hivatkozva, hogy nem tartja feladatának a jogszabály értelmezést.

László Attila, a Brau vezérigazgató helyettese hamis nyilatkozatot tett a közgyűlés felé tulajdonosi jogainak gyakorlását illetően, ugyanis önálló indítvánnyal élt az alapszabály módosításánál. László azonban indítványozási és szavazati jogaival nem élhetett volna, mivel meghatalmazott útján vett részt a részvényesi fórumon. (Dióslaki hozzátette, hogy László Attila volt az, aki azt kérdezte korábban a közgyűlés során, hogy miért vonják kétségbe a kisrészvényesek a vezető tisztségviselők nyilatkozatának valóságtartalmát.)

Dióslaki szerint a Brau kisrészvényesei a közgyűlésen végig következetesen nem szavaztak, és folyamatos tiltakozásukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a levezető elnök hagyja a Brau AG-t szavazni. Ezt jegyzőkönyvben is rögzítették. A TEBÉSZ elnökének álláspont szerint a Brau AG szavazása miatt a közgyűlés érvénytelen volt.

Dióslaki elmondta, hogy a kisrészvényesek kérdések özönét zúdította az igazgatóságra, melynek elnöke sokszor megtagadta a kérdésekre a választ. Ezt azonban nem üzleti titokra hivatkozva tette, hanem - mint mondta - egyszerűen nem hajlandó válaszolni.

Dióslaki szerint a kisrészvényesek bebizonyították, hogy a Brau AG szándékosan és folyamatosan megsértik a törvényeket. A közgyűlési határozatokat a Brau AG és 1-2 munkavállaló szavazatával fogadták el, s ezek egytől-egyig az igazgatóság, illetve az ominózus László Attila javaslatai voltak.

A közgyűlés végén baráti hangulatú beszélgetés zajlott a kitartó kisrészvényesek, valamint az igazgatóság elnöke és az FB elnöke között, pedig a 3. napirendi pont után a közgyűlésen részt vevő kisrészvényesek még vizet sem kaptak (Dióslaki azonban előre felkészült volt, és vitt magával vizet, s még a mikrofonját is visszakapta a 3 napirendi pontnál).

Egyes vélemények szerint a Brau csata akár a cég image rombolással, illetve piac vesztésével is járhat. A közgyűlés végéig kitartó kisrészvényesek mindegyike kapott a Brautól egy 6-os csomag Soproni Ászok sört.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM