PKN-MOL: Ej, ráérünk arra még!

Pénzcentrum
2004. április 20. 08:44

Két-három hónapos haladékot kért a MOL-PKN Orlen tárgyalásokra a lengyel olajipar stratégiai kérdéseit intéző Nafta Polska. A MOL egyelőre nem hajlik a hosszabbításra, ők még mindig az eredeti április végi határidőig foglalkoznak a témával, legalábbis hivatalosan.

Áldott Zoltán a PKN Orlennel zajló tárgyalásokról a PAP hírügynükségnek azt mondta, hogy azok egészen jól haladnak - tudósított az MTI. A MOL tudatában van annak - mondta -, hogy a fúzió koncepciójához meg kell szerezni a lengyel kincstárügyi minisztérium jóváhagyását. Áldott úgy vélte, hogy a PKN Orlen és a MOL esetleges fúziójának erősítenie kell mindkét vállalatot. Lehetővé teszi egy nagy konszern létrehozását, amelyet nehezebb lesz bekebelezni, és növelni fogja biztonságukat esetleges ellenséges átvételi kísérletek ellen - vélekedett. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az üzleti életben nincs százszázalékos garancia az átvételek ellen. Még a legnagyobb cégeket is bekebelezik - fűzte hozzá.

Áldott Zoltán egyszersmind cáfolta és teljesen hamisnak nevezte azt az állítást, hogy a JUKOSZ-nak 10 százalékos részesedése lenne a magyar olajvállalatban. Mint ismeretes a tegnap olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint egy lengyel titkos jelentés a MOL-ban lévő 10%-os Jukosz tulajdonrészről, és a PKN felvásárlásának könnyebbé válásáról értekezik.

A PKN-Mol tárgyalások csúszása már korábban szinte biztos volt, hiszen a jelenlegi kabinet már nem akarja eladni a céget. Az eredeti szándéknyilatkozat április 30-ig szólt.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?