18 °C Budapest

Kissé erősödő forint, csökkenő másodpiaci hozamok

Pénzcentrum
2004. április 19. 16:39

A késő délutáni órákra kissé erősödött a forint a reggeli nyitóértékéhez képest, míg az állampapírok másodpiacán múlt péntekhez hasonlóan ismét mérsékelt hozamcsökkenés volt megfigyelhető.

A forint a nap során szerény mértékű erősödést mutatott; a reggeli nyitást követően viszonylag stabil sávban ingadozott, és jelenleg már a 252 Ft/euró árszint alatt jár a kurzus. A kereskedés jellemzően a 251.30 - 251.80 Ft/euró közötti árfolyamsávban zajlott. Jelenleg már a 251 Ft/eurós árszint közelében születnek a kötések.

A mai Monetáris Tanács ülést megelőzően megoszlottak a vélemények arról, hogy kamatot vág-e a jegybank. Az elemzők többsége a változatlan irányadó ráta mellett voksolt, így a mai lépés megfelelt a várakozásoknak. Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy tovább erősödtek a májusra várt kamatcsökkentési várakozások.

A másodpiacon a múlt péntekihez hasonló mérsékelt hozamcsökkenés volt megfigyelhető, a nap végére a referenciahozamok 10-20 bp-tal mérséklődtek. A legnagyobb hozamcsökkenések a 6 hónapos (18 bp) és az 1 éves (14 bp) lejáratoknál voltak megfigyelhetők. A változatlanul 12%-on maradó irányadó ráta mellett a 3 hónapos papír alapján a piac jelenleg a soron következő május 3-i üléstől az alapkamat eddigieknél jelentősebb, kb. 50 bp-os vágást vár.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?