37 °C Budapest

Csendes állampapírpiac, keresi irányát a forint nyitás után

Pénzcentrum
2004. április 8. 11:21

Meglehetősen csendes az állampapírpiac a délelőtti órákban, sem a rövid, sem a hosszú oldalon nem mutattak számottevő elmozdulást a hozamok. A mai nyitást követően a forint továbbra is jellemzően a 247.80 - 248.30 közötti sávban ingadozik az euróval szemben, azaz az elmúlt napokban tapasztalt dinamikus erősödésnek továbbra sincs folytatása.

A tegnap késő délutáni kereskedésben a kurzus a 248.50 Ft/euró szint közelébe gyengült és a mai nyitást követően sem tapasztalható egyértelmű elmozdulás egyik irányba sem. A nap során nem várható a jegyzéseket jelentősen befolyásoló hír megjelenése, így az árfolyam a 248 Ft/euró körüli szinten ingadozhat tovább.

A dollár tegnap a késő esti kereskedésben tovább gyengült euróval szemben, a reggeli órákra a keresztárfolyam már meghaladta az 1.22-es szintet, azóta azonban ismét erősödik, jelenleg 1.2150 euró/dollár körül ingadozik. A gyengülés hátterében az Irakban zajló katonai cselekmények körüli bizonytalanság és a jelentős amerikai emberveszteségek is szerepet játszottak. (Az olaj hordónként ára az események hatására ismét 36 dollár fölé emelkedett.)

Ernst Welteke kínos szállodai ügye - amelynek következtében felfüggesztette elnöki teendőinek gyakorlását - meglepetésre nem okozott különösebb izgalmat a devizapiacon.

A japán jegybank devizatartalékai márciusban 6 %-al növekedtek a jegybank jelentős dollár-intervencióinak hatására. A növekedés hírére tegnap a Moody’s felminősítette a japán devizaadósságot, amelyet követően a jen árfolyama egészen 105-ös árfolyamszintig erősödött, onnan azonban ismét a 106 jen/dolláros kurzus közelébe gyengült, feltehetően a jegybank további jennel szembeni intervencióinak következtében. A mai nap során feltehetően továbbra is jellemzően a 105.0- 106.0 közötti árfolyamsávban kereskednek majd a két devizával.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közép-európai idő szerint 13:00-kor teszi közzé a Bank of England aktuális kamatdöntését, melynek kérdésében a piaci elemzők továbbra is teljesen megosztottak. Vannak akik 25 bp-os kamatemelésre számítanak, míg mások változatlan kamatszintet feltételeznek.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy en vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?