23 °C Budapest

Csendes állampapírpiac, keresi irányát a forint nyitás után

Pénzcentrum
2004. április 8. 11:21

Meglehetősen csendes az állampapírpiac a délelőtti órákban, sem a rövid, sem a hosszú oldalon nem mutattak számottevő elmozdulást a hozamok. A mai nyitást követően a forint továbbra is jellemzően a 247.80 - 248.30 közötti sávban ingadozik az euróval szemben, azaz az elmúlt napokban tapasztalt dinamikus erősödésnek továbbra sincs folytatása.

A tegnap késő délutáni kereskedésben a kurzus a 248.50 Ft/euró szint közelébe gyengült és a mai nyitást követően sem tapasztalható egyértelmű elmozdulás egyik irányba sem. A nap során nem várható a jegyzéseket jelentősen befolyásoló hír megjelenése, így az árfolyam a 248 Ft/euró körüli szinten ingadozhat tovább.

A dollár tegnap a késő esti kereskedésben tovább gyengült euróval szemben, a reggeli órákra a keresztárfolyam már meghaladta az 1.22-es szintet, azóta azonban ismét erősödik, jelenleg 1.2150 euró/dollár körül ingadozik. A gyengülés hátterében az Irakban zajló katonai cselekmények körüli bizonytalanság és a jelentős amerikai emberveszteségek is szerepet játszottak. (Az olaj hordónként ára az események hatására ismét 36 dollár fölé emelkedett.)

Ernst Welteke kínos szállodai ügye - amelynek következtében felfüggesztette elnöki teendőinek gyakorlását - meglepetésre nem okozott különösebb izgalmat a devizapiacon.

A japán jegybank devizatartalékai márciusban 6 %-al növekedtek a jegybank jelentős dollár-intervencióinak hatására. A növekedés hírére tegnap a Moody’s felminősítette a japán devizaadósságot, amelyet követően a jen árfolyama egészen 105-ös árfolyamszintig erősödött, onnan azonban ismét a 106 jen/dolláros kurzus közelébe gyengült, feltehetően a jegybank további jennel szembeni intervencióinak következtében. A mai nap során feltehetően továbbra is jellemzően a 105.0- 106.0 közötti árfolyamsávban kereskednek majd a két devizával.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közép-európai idő szerint 13:00-kor teszi közzé a Bank of England aktuális kamatdöntését, melynek kérdésében a piaci elemzők továbbra is teljesen megosztottak. Vannak akik 25 bp-os kamatemelésre számítanak, míg mások változatlan kamatszintet feltételeznek.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM