30 °C Budapest

Csendes állampapírpiac, keresi irányát a forint nyitás után

Pénzcentrum
2004. április 8. 11:21

Meglehetősen csendes az állampapírpiac a délelőtti órákban, sem a rövid, sem a hosszú oldalon nem mutattak számottevő elmozdulást a hozamok. A mai nyitást követően a forint továbbra is jellemzően a 247.80 - 248.30 közötti sávban ingadozik az euróval szemben, azaz az elmúlt napokban tapasztalt dinamikus erősödésnek továbbra sincs folytatása.

A tegnap késő délutáni kereskedésben a kurzus a 248.50 Ft/euró szint közelébe gyengült és a mai nyitást követően sem tapasztalható egyértelmű elmozdulás egyik irányba sem. A nap során nem várható a jegyzéseket jelentősen befolyásoló hír megjelenése, így az árfolyam a 248 Ft/euró körüli szinten ingadozhat tovább.

A dollár tegnap a késő esti kereskedésben tovább gyengült euróval szemben, a reggeli órákra a keresztárfolyam már meghaladta az 1.22-es szintet, azóta azonban ismét erősödik, jelenleg 1.2150 euró/dollár körül ingadozik. A gyengülés hátterében az Irakban zajló katonai cselekmények körüli bizonytalanság és a jelentős amerikai emberveszteségek is szerepet játszottak. (Az olaj hordónként ára az események hatására ismét 36 dollár fölé emelkedett.)

Ernst Welteke kínos szállodai ügye - amelynek következtében felfüggesztette elnöki teendőinek gyakorlását - meglepetésre nem okozott különösebb izgalmat a devizapiacon.

A japán jegybank devizatartalékai márciusban 6 %-al növekedtek a jegybank jelentős dollár-intervencióinak hatására. A növekedés hírére tegnap a Moody’s felminősítette a japán devizaadósságot, amelyet követően a jen árfolyama egészen 105-ös árfolyamszintig erősödött, onnan azonban ismét a 106 jen/dolláros kurzus közelébe gyengült, feltehetően a jegybank további jennel szembeni intervencióinak következtében. A mai nap során feltehetően továbbra is jellemzően a 105.0- 106.0 közötti árfolyamsávban kereskednek majd a két devizával.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közép-európai idő szerint 13:00-kor teszi közzé a Bank of England aktuális kamatdöntését, melynek kérdésében a piaci elemzők továbbra is teljesen megosztottak. Vannak akik 25 bp-os kamatemelésre számítanak, míg mások változatlan kamatszintet feltételeznek.

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?