27 °C Budapest

Pannonplast: road show Londonban és Bécsben

Pénzcentrum
2004. március 31. 08:41

Még az áprilisi közgyűlés előtt road-showt tart Londonba és Bécsben a Pannonplast. A társaság szeretné, ha ismét a nyugati befektetési alapok látószögébe kerüljön - mondta Zoltán Csaba, a Pannonplast elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában.


A külföldi road-show véleményünk szerint fontos állomása lehet annak, hogy a külföldi alapkezelők is megismerhessék a Pannonplast nemrég felvázolt stratégiáját, amely az idei reorganizáció után 2005-2006-ban növekedési pályára állítaná a társaságot.

A Pannonplast tulajdonosi szerkezetében korábban meghatározó külföldi alapok visszatérése rendkívül fontos lehet a részvény jövőbeli árfolyamalakulása szempontjából. Bár egyes piaci szakemberek figyelmeztetnek, hogy a sorozatosan csalódást okozó és kisméretű Pannonplastba csak vonakodva térnének vissza komolyabb külföldi befektetők, érdemes megjegyezni, hogy akár 2-3 alap aktívabb szerepvállalása is jelentős vételi erőt jelentene.

Véleményünk szerint a belföldi befektetési alapok közül, akik megbíznak a Pannonplastban már eddig is pozíciót vállaltak a társaságban, az árfolyamemelkedés forrása így elsősorban külföldről jöhet.

A két külföldi rendezvény ebben sokat segíthet, véleményünk szerint az új menedzsment meggyőző tud lenni a professzionális befektetők előtt. Zoltán Csaba a road-show mellett végiglátogatja a hazai elemzőket is, amely szintén segíthet a Pannonplast körül bekövetkezendő paradigmaváltásban. Nem elég valamit jól csinálni, jól is kell kommunikálni.

Összességében továbbra is úgy véljük, hogy a Pannonplast jó irányba halad, amennyiben a menedzsment meg tudja őrizni hitelességét és teljesíti a terveket, akkor a papír további felértékelődés előtt áll.

A stratégia publikálása után az általunk felvázolt keretek között gondolkozva a Pannonplast elmúlt napokban mutatott emelkedése reális (Mi pusztán a stratégia megfogalmazása következtében az 1,750-1,900 árfolyamsáv elérését valószínűsítettük). Sokat segíthet az árfolyamnak, ha megkötik a régóta húzódó hitelmegállapodást (ez jelezni fogja a bankok bizalmát, s megalapozhatja a tőkeoptimalizációt), ha az első negyedéves eredmény elfogadható lesz, a közgyűlés rendben lezajlik, s ha az idei reorganizációs terv tovább halad előre.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM