28 °C Budapest

Pannonplast: road show Londonban és Bécsben

Pénzcentrum
2004. március 31. 08:41

Még az áprilisi közgyűlés előtt road-showt tart Londonba és Bécsben a Pannonplast. A társaság szeretné, ha ismét a nyugati befektetési alapok látószögébe kerüljön - mondta Zoltán Csaba, a Pannonplast elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában.


A külföldi road-show véleményünk szerint fontos állomása lehet annak, hogy a külföldi alapkezelők is megismerhessék a Pannonplast nemrég felvázolt stratégiáját, amely az idei reorganizáció után 2005-2006-ban növekedési pályára állítaná a társaságot.

A Pannonplast tulajdonosi szerkezetében korábban meghatározó külföldi alapok visszatérése rendkívül fontos lehet a részvény jövőbeli árfolyamalakulása szempontjából. Bár egyes piaci szakemberek figyelmeztetnek, hogy a sorozatosan csalódást okozó és kisméretű Pannonplastba csak vonakodva térnének vissza komolyabb külföldi befektetők, érdemes megjegyezni, hogy akár 2-3 alap aktívabb szerepvállalása is jelentős vételi erőt jelentene.

Véleményünk szerint a belföldi befektetési alapok közül, akik megbíznak a Pannonplastban már eddig is pozíciót vállaltak a társaságban, az árfolyamemelkedés forrása így elsősorban külföldről jöhet.

A két külföldi rendezvény ebben sokat segíthet, véleményünk szerint az új menedzsment meggyőző tud lenni a professzionális befektetők előtt. Zoltán Csaba a road-show mellett végiglátogatja a hazai elemzőket is, amely szintén segíthet a Pannonplast körül bekövetkezendő paradigmaváltásban. Nem elég valamit jól csinálni, jól is kell kommunikálni.

Összességében továbbra is úgy véljük, hogy a Pannonplast jó irányba halad, amennyiben a menedzsment meg tudja őrizni hitelességét és teljesíti a terveket, akkor a papír további felértékelődés előtt áll.

A stratégia publikálása után az általunk felvázolt keretek között gondolkozva a Pannonplast elmúlt napokban mutatott emelkedése reális (Mi pusztán a stratégia megfogalmazása következtében az 1,750-1,900 árfolyamsáv elérését valószínűsítettük). Sokat segíthet az árfolyamnak, ha megkötik a régóta húzódó hitelmegállapodást (ez jelezni fogja a bankok bizalmát, s megalapozhatja a tőkeoptimalizációt), ha az első negyedéves eredmény elfogadható lesz, a közgyűlés rendben lezajlik, s ha az idei reorganizációs terv tovább halad előre.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43