Pannonplast: road show Londonban és Bécsben

Pénzcentrum
2004. március 31. 08:41

Még az áprilisi közgyűlés előtt road-showt tart Londonba és Bécsben a Pannonplast. A társaság szeretné, ha ismét a nyugati befektetési alapok látószögébe kerüljön - mondta Zoltán Csaba, a Pannonplast elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában.


A külföldi road-show véleményünk szerint fontos állomása lehet annak, hogy a külföldi alapkezelők is megismerhessék a Pannonplast nemrég felvázolt stratégiáját, amely az idei reorganizáció után 2005-2006-ban növekedési pályára állítaná a társaságot.

A Pannonplast tulajdonosi szerkezetében korábban meghatározó külföldi alapok visszatérése rendkívül fontos lehet a részvény jövőbeli árfolyamalakulása szempontjából. Bár egyes piaci szakemberek figyelmeztetnek, hogy a sorozatosan csalódást okozó és kisméretű Pannonplastba csak vonakodva térnének vissza komolyabb külföldi befektetők, érdemes megjegyezni, hogy akár 2-3 alap aktívabb szerepvállalása is jelentős vételi erőt jelentene.

Véleményünk szerint a belföldi befektetési alapok közül, akik megbíznak a Pannonplastban már eddig is pozíciót vállaltak a társaságban, az árfolyamemelkedés forrása így elsősorban külföldről jöhet.

A két külföldi rendezvény ebben sokat segíthet, véleményünk szerint az új menedzsment meggyőző tud lenni a professzionális befektetők előtt. Zoltán Csaba a road-show mellett végiglátogatja a hazai elemzőket is, amely szintén segíthet a Pannonplast körül bekövetkezendő paradigmaváltásban. Nem elég valamit jól csinálni, jól is kell kommunikálni.

Összességében továbbra is úgy véljük, hogy a Pannonplast jó irányba halad, amennyiben a menedzsment meg tudja őrizni hitelességét és teljesíti a terveket, akkor a papír további felértékelődés előtt áll.

A stratégia publikálása után az általunk felvázolt keretek között gondolkozva a Pannonplast elmúlt napokban mutatott emelkedése reális (Mi pusztán a stratégia megfogalmazása következtében az 1,750-1,900 árfolyamsáv elérését valószínűsítettük). Sokat segíthet az árfolyamnak, ha megkötik a régóta húzódó hitelmegállapodást (ez jelezni fogja a bankok bizalmát, s megalapozhatja a tőkeoptimalizációt), ha az első negyedéves eredmény elfogadható lesz, a közgyűlés rendben lezajlik, s ha az idei reorganizációs terv tovább halad előre.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem