17 °C Budapest

Kárpótlási jegy: mi lesz veled májustól? - A BB felmondta az elszámolási szerződést

Pénzcentrum
2004. március 31. 08:13

Hétfői információinknak megfelelően az SBB Solution Szolgáltató Rt. (korábbi nevén Budapesti Értékpapír és Befektetési Rt. [BÉB Rt.]) tájékoztatást tett közzé, mely szerint 2004. április 30. napját követően nem végez tőzsdei kárpótlási jegy elszámolási tevékenységet. A Budapesti Értéktőzsde Rt.-vel (BÉT) kötött vonatkozó megbízási szerződés 2004. április 30-i hatállyal megszűnik, így ezen időpontot követően nem fogad kárpótlási jegy beszállítást, és nem hajt végre kárpótlási jegy kiszállítást.

A 2004. január 22-én kelt felmondás óta sem a BÉT-től, sem mástól nem kapott tájékoztatást a Budapest Bank leánycége arra vonatkozóan, hogy mely szervezet és milyen feltételekkel folytatja a tevékenységet. Ennek megfelelően 2004. május 1. napjától a még ki nem szállított kárpótlási jegyeket az SBB Solution Szolgáltatási Rt. a felelős őrzés szabályai szerint tartja magánál, és a szokásos KELER kiszállítási engedély alapján adja ki. A kiadás helye: 1203 Budapest, Török Flóris u. 70. 2004. május 31-ig a kiadás ingyenes, az ideje: munkanapokon de. 08-12 óra között.

2004. május 31-e után a kiadás a költségek megtérítése ellenében - a kárpótlási jegy címletérték éves 1%-os időarányos díjának megfizetése után - előre egyeztetett időpontban történik.

A kárpótlási jegyek elszámolása eltér a hagyományos tőzsdén forgó instrumentumoktól, s alapvető hiányosságok miatt a KELER sem hajlik a papír befogadására. A kormányzatnak mindenképpen döntést kell hoznia: vagy talál valami alternatív megoldást, s ezt követően megoldja a dematerializációt is, vagy 13 év után lezárja a kárpótlási folyamatot és bevonja a jegyeket.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?