17 °C Budapest

Innovációs Díjat nyert a BorsodChem Rt.

Pénzcentrum
2004. március 30. 14:50

A BorsodChem Rt. rendkívül környezetkímélő és energiatakarékos biológiai szennyvízkezelési technológiájának kidolgozását bemutató pályázatát a XII. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága a 2003. évi innovációs díjak odaítélése során a díjazottak közé sorolta.

A BorsodChem Rt. által megvalósított új szennyvíztisztítási eljárás egy 7 éven belül megtérülő, 1.8 milliárd forint értékű beruházás, mely éves szinten mintegy 220 millió forint megtakarítást jelent a társaságnak. A rangos elismerést ma délelőtt vette át a BorsodChem Rt. ve-zérigazgatója, Kovács F. László.

A BorsodChem innovációs törekvésének, magas színvonalú kutatási és fejlesztési tevékenységének - az 1998-as, 1999-es, 2000-es és 2002-es Innovációs Díjak elnyerése után - újabb jelentős eredménye, hogy a XII. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat bírálóbizottsága kitüntetésben része-sítette a társaság "Új biológiai szennyvízkezelési technológiája" című pályázatát.

A BorsodChem által kidolgozott szennyvíztisztítási technológia egy műszakilag stabilan működő, hatásfokában kiemelkedő, gazdaságilag 7 éven belül megtérülő beruházás, mely megoldást jelent a BorsodChem termékportfoliójának bővítése miatt megváltozott összetételű - magas szerves anyag tartalommal rendelkező és nitrogén tartalmú vegyületekkel szennyezett - technológiai szennyvizek biztonságos, intenzív kezelésére oly módon, hogy a kibocsátott tisztított szennyvíz paraméterei megfelelnek mind a magyar, mind a legszigorúbb Európai Uniós előírásoknak.

A XII. Nagydíjon elnyert kitüntetés kapcsán Kovács F. László, a BorsodChem Rt. vezérigazgatója kijelentette: "0A BorsodChem - társadalmi felelősségének és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének tudatában - mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy innovációs tevékenységével, a kutatás-fejlesztés elősegítésével eleget tegyen mind a hazai, mind az Európai Uniós elvárásoknak."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A BorsodChemben többségi tulajdonos VCP Capital Partners vezető partnere Heinrich Pecina hozzátette: "Büszkék vagyunk arra, hogy a VCP Capital Partners teljes bizalmát élvező menedzsment teljesítményének köszönhetően a BorsodChem idén újabb jelentős kitüntetésben részesült."

Az 1990-ben létrejött Magyar Innovációs Szövetség tevékenységének középpontjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll. A Szövetség által létrehozott Magyar Innovációs Alapítvány 1993. januárjában döntött az Innovációs Nagydíj megalapításáról, azzal a céllal, hogy a hazai nagyvállalatokkal, minisztériumokkal és kamarákkal együttműködve olyan magánszemélyeket, illetve Magyarországon bejegyzett vállalatokat támogasson, akik, amelyek a társadalom számára nagy jelentőségű, kiemelkedő gazdasági megtérülést eredményező újítást (magas színvonalú új termék, eljárás, szolgáltatás kidolgozása és piaci bevezetése) valósítottak meg.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?