Innovációs Díjat nyert a BorsodChem Rt.

Pénzcentrum
2004. március 30. 14:50

A BorsodChem Rt. rendkívül környezetkímélő és energiatakarékos biológiai szennyvízkezelési technológiájának kidolgozását bemutató pályázatát a XII. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága a 2003. évi innovációs díjak odaítélése során a díjazottak közé sorolta.

A BorsodChem Rt. által megvalósított új szennyvíztisztítási eljárás egy 7 éven belül megtérülő, 1.8 milliárd forint értékű beruházás, mely éves szinten mintegy 220 millió forint megtakarítást jelent a társaságnak. A rangos elismerést ma délelőtt vette át a BorsodChem Rt. ve-zérigazgatója, Kovács F. László.

A BorsodChem innovációs törekvésének, magas színvonalú kutatási és fejlesztési tevékenységének - az 1998-as, 1999-es, 2000-es és 2002-es Innovációs Díjak elnyerése után - újabb jelentős eredménye, hogy a XII. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat bírálóbizottsága kitüntetésben része-sítette a társaság "Új biológiai szennyvízkezelési technológiája" című pályázatát.

A BorsodChem által kidolgozott szennyvíztisztítási technológia egy műszakilag stabilan működő, hatásfokában kiemelkedő, gazdaságilag 7 éven belül megtérülő beruházás, mely megoldást jelent a BorsodChem termékportfoliójának bővítése miatt megváltozott összetételű - magas szerves anyag tartalommal rendelkező és nitrogén tartalmú vegyületekkel szennyezett - technológiai szennyvizek biztonságos, intenzív kezelésére oly módon, hogy a kibocsátott tisztított szennyvíz paraméterei megfelelnek mind a magyar, mind a legszigorúbb Európai Uniós előírásoknak.

A XII. Nagydíjon elnyert kitüntetés kapcsán Kovács F. László, a BorsodChem Rt. vezérigazgatója kijelentette: "0A BorsodChem - társadalmi felelősségének és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének tudatában - mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy innovációs tevékenységével, a kutatás-fejlesztés elősegítésével eleget tegyen mind a hazai, mind az Európai Uniós elvárásoknak."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A BorsodChemben többségi tulajdonos VCP Capital Partners vezető partnere Heinrich Pecina hozzátette: "Büszkék vagyunk arra, hogy a VCP Capital Partners teljes bizalmát élvező menedzsment teljesítményének köszönhetően a BorsodChem idén újabb jelentős kitüntetésben részesült."

Az 1990-ben létrejött Magyar Innovációs Szövetség tevékenységének középpontjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll. A Szövetség által létrehozott Magyar Innovációs Alapítvány 1993. januárjában döntött az Innovációs Nagydíj megalapításáról, azzal a céllal, hogy a hazai nagyvállalatokkal, minisztériumokkal és kamarákkal együttműködve olyan magánszemélyeket, illetve Magyarországon bejegyzett vállalatokat támogasson, akik, amelyek a társadalom számára nagy jelentőségű, kiemelkedő gazdasági megtérülést eredményező újítást (magas színvonalú új termék, eljárás, szolgáltatás kidolgozása és piaci bevezetése) valósítottak meg.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem