21 °C Budapest

Innovációs Díjat nyert a BorsodChem Rt.

Pénzcentrum
2004. március 30. 14:50

A BorsodChem Rt. rendkívül környezetkímélő és energiatakarékos biológiai szennyvízkezelési technológiájának kidolgozását bemutató pályázatát a XII. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága a 2003. évi innovációs díjak odaítélése során a díjazottak közé sorolta.

A BorsodChem Rt. által megvalósított új szennyvíztisztítási eljárás egy 7 éven belül megtérülő, 1.8 milliárd forint értékű beruházás, mely éves szinten mintegy 220 millió forint megtakarítást jelent a társaságnak. A rangos elismerést ma délelőtt vette át a BorsodChem Rt. ve-zérigazgatója, Kovács F. László.

A BorsodChem innovációs törekvésének, magas színvonalú kutatási és fejlesztési tevékenységének - az 1998-as, 1999-es, 2000-es és 2002-es Innovációs Díjak elnyerése után - újabb jelentős eredménye, hogy a XII. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat bírálóbizottsága kitüntetésben része-sítette a társaság "Új biológiai szennyvízkezelési technológiája" című pályázatát.

A BorsodChem által kidolgozott szennyvíztisztítási technológia egy műszakilag stabilan működő, hatásfokában kiemelkedő, gazdaságilag 7 éven belül megtérülő beruházás, mely megoldást jelent a BorsodChem termékportfoliójának bővítése miatt megváltozott összetételű - magas szerves anyag tartalommal rendelkező és nitrogén tartalmú vegyületekkel szennyezett - technológiai szennyvizek biztonságos, intenzív kezelésére oly módon, hogy a kibocsátott tisztított szennyvíz paraméterei megfelelnek mind a magyar, mind a legszigorúbb Európai Uniós előírásoknak.

A XII. Nagydíjon elnyert kitüntetés kapcsán Kovács F. László, a BorsodChem Rt. vezérigazgatója kijelentette: "0A BorsodChem - társadalmi felelősségének és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének tudatában - mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy innovációs tevékenységével, a kutatás-fejlesztés elősegítésével eleget tegyen mind a hazai, mind az Európai Uniós elvárásoknak."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A BorsodChemben többségi tulajdonos VCP Capital Partners vezető partnere Heinrich Pecina hozzátette: "Büszkék vagyunk arra, hogy a VCP Capital Partners teljes bizalmát élvező menedzsment teljesítményének köszönhetően a BorsodChem idén újabb jelentős kitüntetésben részesült."

Az 1990-ben létrejött Magyar Innovációs Szövetség tevékenységének középpontjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll. A Szövetség által létrehozott Magyar Innovációs Alapítvány 1993. januárjában döntött az Innovációs Nagydíj megalapításáról, azzal a céllal, hogy a hazai nagyvállalatokkal, minisztériumokkal és kamarákkal együttműködve olyan magánszemélyeket, illetve Magyarországon bejegyzett vállalatokat támogasson, akik, amelyek a társadalom számára nagy jelentőségű, kiemelkedő gazdasági megtérülést eredményező újítást (magas színvonalú új termék, eljárás, szolgáltatás kidolgozása és piaci bevezetése) valósítottak meg.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?