18 °C Budapest

Ma bontják ki a devizahitelesek mentőcsomagját

2011. május 26. 09:02

Nagyjából 90 ezer bajba került hitelest érinthet a mai bejelentés, ez nagyjából 500 milliárdos hitelállomány -írja a Világgazdaság.

Friss! A várakozások ellenére mégsem kerül ma bejelentésre a mentőcsomag >>Kattints<<

Ma délután jelenti be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke a mentőcsomag részleteit.

Bár már eddig is több elem kiszivárgott, bár több változatban is, biztosnak látszik a moratórium júliusi eltörlése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi lehet a csomagban?

1. A programban résztvevő frank alapú jelzáloghitelek törlesztési árfolyamát 180 forinton rögzítenék (az euró- illetve jenhitelesek esetében pedig ezzel arányosan kedvezőbb árfolyamot határoznának meg a piaci árfolyamnál).

2. A rögzítés valamikor az idei év második felétől 2015. június 30-áig, de legfeljebb 42 hónapig tartana az ügyfél kérésére, a hitelnyújtóval kötött megállapodás alapján.

3. Az aktuális piaci árfolyam és a rögzített törlesztési árfolyam különbözetét havonta a 3 havi BUBOR-nak (bankközi, referencia jellegű kamatláb) megfelelő kamaton (jelenleg 6,1 százalék) tőkésítve egy forint alapú ún. gyűjtőszámlán halmozná a hitelnyújtó.

4. A program lejártával az ügyfél törlesztendő tartozása a gyűjtőszámlán felhalmozott összeggel nőne. E tartozást az ügyfélnek az eredeti futamidő végéig piaci kamatozás mellett kell majd törlesztenie.

5. Amennyiben a program lejárta miatt a havi törlesztőrészlet legalább 15 százalékkal nőne, a hitelnyújtónak el kell fogadnia az ügyfél futamidő-hosszabbításra vonatkozó kérelmét.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?