13 °C Budapest

Hatalmas díjakat rejt az ingyenesség látszata

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 15:00

Napjainkban a pénzügyi szolgáltatások piacán is magas az innovációs nyomás, vagyis a kereskedelmi bankok és hitelintézetek csakis abban az esetben tudják tartani a versenyt a piac többi szereplőjével, amennyiben képesek folyamatosan újdonságot jelentő, egyre olcsóbb termékeket piacra vinni.

Az innovációs nyomás, és a hitelkártyás csalásokból származó veszteség drasztikus növekedésének jegyében született meg a Citi, a Morgan Stanley és a Deutsche Bank által is támogatott Revolution Money, mely most egy anonim hitelkártyával és egy ingyenes tranzakciókat biztosító online számlával lép piacra.

Az anonim hitelkártya PIN-alapon működik majd, a hitelkártya birtokosa csakis a kártya kódjával tudja igazolni, hogy a plasztik valóban az övé. Ugyanis a személyes adatokkal és hitelkártyaszámmal történő visszaélések elkerülése végett, a kártya mágnes csíkon kívül más információt nem fog tartalmazni.
A Revolution Money által kibocsátott hitelkártya biztonságosságát fokozza, hogy kártyabirtokos bármikor kérhet ideiglenes PIN-kódot, így biztosítva, hogy a kártyahasználat egyetlen korlátját jelentő kód online vásárlás esetén se kerülhessen illetéktelen kezekbe.

A másik újdonságot az alap tranzakciókat ingyenesen biztosító online számla jelenti, mely esetében sem az átutalásokért, sem az átutalás fogadásáért nem számol fel díjat a szolgáltató. A forradalmi újításként bemutatott termék azonban hátrányokat is rejt magában: az ingyen szolgáltatások mellett ugyanis a rendkívüli díjakkal találkozhatunk az előzetes díjtáblázatban, melyek többsége főként büntető jellegű.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Így az amerikai számlavezető rendkívül magas díjakat számol fel abban az esetben, ha a számlatulajdonosan kényszerhitelt kénytelen felvenni, vagy fedezet nélküli tranzakciót kezdeményez. Emellett a Money Exchange-t választó ügyfeleknek a havi számlakivonatért is 5 dollárt, vagyis 900 forintot meghaladó összeget kell fizetnie.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?