24 °C Budapest

Hatalmas díjakat rejt az ingyenesség látszata

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 15:00

Napjainkban a pénzügyi szolgáltatások piacán is magas az innovációs nyomás, vagyis a kereskedelmi bankok és hitelintézetek csakis abban az esetben tudják tartani a versenyt a piac többi szereplőjével, amennyiben képesek folyamatosan újdonságot jelentő, egyre olcsóbb termékeket piacra vinni.

Az innovációs nyomás, és a hitelkártyás csalásokból származó veszteség drasztikus növekedésének jegyében született meg a Citi, a Morgan Stanley és a Deutsche Bank által is támogatott Revolution Money, mely most egy anonim hitelkártyával és egy ingyenes tranzakciókat biztosító online számlával lép piacra.

Az anonim hitelkártya PIN-alapon működik majd, a hitelkártya birtokosa csakis a kártya kódjával tudja igazolni, hogy a plasztik valóban az övé. Ugyanis a személyes adatokkal és hitelkártyaszámmal történő visszaélések elkerülése végett, a kártya mágnes csíkon kívül más információt nem fog tartalmazni.
A Revolution Money által kibocsátott hitelkártya biztonságosságát fokozza, hogy kártyabirtokos bármikor kérhet ideiglenes PIN-kódot, így biztosítva, hogy a kártyahasználat egyetlen korlátját jelentő kód online vásárlás esetén se kerülhessen illetéktelen kezekbe.

A másik újdonságot az alap tranzakciókat ingyenesen biztosító online számla jelenti, mely esetében sem az átutalásokért, sem az átutalás fogadásáért nem számol fel díjat a szolgáltató. A forradalmi újításként bemutatott termék azonban hátrányokat is rejt magában: az ingyen szolgáltatások mellett ugyanis a rendkívüli díjakkal találkozhatunk az előzetes díjtáblázatban, melyek többsége főként büntető jellegű.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Így az amerikai számlavezető rendkívül magas díjakat számol fel abban az esetben, ha a számlatulajdonosan kényszerhitelt kénytelen felvenni, vagy fedezet nélküli tranzakciót kezdeményez. Emellett a Money Exchange-t választó ügyfeleknek a havi számlakivonatért is 5 dollárt, vagyis 900 forintot meghaladó összeget kell fizetnie.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?