23 °C Budapest

Sikeres Magyarország: hitelből....

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 09:00

A Magyar Fejlesztési Bank Sikeres Magyarországért hitelprogramjának népszerűsége folyamatosan nő. A növekvő igénylések miatt az erre szánt keretet is többször megemelték, de még mindig van kihasználatlan keret, ami gazdára vár - írja a Világgazdaság.

A program keretein belül lehet igényelni vállalkozásfejlesztési, önkormányzati infrastruktúrafejlesztési, és agrárfejlesztési céllal hiteleket. A 3 területből az első 2-nek már több mint 50 százalékos a kihasználtsága, az agrárfejlesztési hitelekre szánt összeg (40 milliárd Ft) két harmada viszont még szabad.

A legnagyobb részben a termelési hatékonyságot javító, és költségcsökkentő beruházásokra igényelték a hiteleket. A vállalkozásfejlesztésre igényelt összesen 168,8 milliárdos hitelekben a technológiai korszerűsítés képviseli a legnagyobb arányt. Még közel 140 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Nagy az érdeklődés az önkormányzati infrastruktúra-fejlesztési hitelek iránt is, 120 miliiárd forintot vettek eddig igénybe. Már kétszer emelték meg az erre szánt keretet, jelenleg összesen 235 milliárd forint, amit leginkább közútépítésre, önkormányzati tulajdonú bérlemények felújítására igénylenek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?