13 °C Budapest

A legnagyobb szégyen, ha nem fizeted a hiteledet!

Pénzcentrum
2007. július 17. 14:00

Egy friss kutatás szerint a pénzügyeinkkel való bánni tudás hiánya sokkal zavaróbb, mintha drogozáson kapnának minket, illetve sokan a válásnál is szégyenletesebbnek tartják.

A felmérés végeredménye szerint a fizetésképtelenné válás a szégyenlistán a második helyet szerezte meg, szorosan az ittas vezetés mögött.

A fizetésképtelenség minden korcsoportban a leggyakrabban említett társadalmi baklövések között szerepelt, úgy a széles körben felelőtlennek tekintett 18-25 évesek között, mint a 35-44 évesek között.

A nyugdíjasok tönkremeneteltől való félelme vélhetően abból fakad, hogy ők egy olyan környezetben nőttek fel, mikor még a hiteleket rossz szemmel nézték.


Nem csupán a bankok számára lehetne előnyös itthon is a pozitív adóslista. Ugyan sokan tartanának bevezetésétől, ez nekünk is segítséget nyújthatna, hiszen nyugaton az egyes lakosok az úgynevezett credit reportjuk, vagyis hitelezési történetük rendszeres figyelemmel kísérésével könnyebben kezelhetik pénzügyeiket, hamarabb észre vehetik, ha baj van.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?