12 °C Budapest

Fénysebességre kapcsoltak a hitelkártya csalók - több 100 kilométer se lehet akadály

Pénzcentrum
2007. június 5. 14:00

A fokozott biztonsági intézkedések ellenére is egyre emelkedik a bankkártya csalók áldozatául esett ügyfelek száma, a legújabb trend azt mutatja, hogy a PIN kódot és chip-rendszert alkalmazó országokból a csalók olyan helyre viszik a hamis bankkártyákat, ahol még nem vezették be a megfelelő intézkedéseket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A statisztikák szerint Nagy-Britanniában a külföldi felhasználással kombinált csalások volumene az elmúlt 12 hónapban 43 százalékkal nőtt, a teljes kár pedig eléri a 118 millió fontot.

Több rendőrségi akció is indult már a csalások megszaporodásának megfékezésére, a rendőrség úgy sejti, hogy a benzinkutas csalások mögött egy terrorista szervezet áll, amely ilyen forrásokból fedezi Sri lankai hadjáratát.

A tavalyi évben csupán Dél-kelet Angliában 136 letartóztatás történt, mely közel 30 millió fontot elérő kár keletkezésétől óvta meg a lakosságot. A csalások elkerülésére nincs tuti tipp, csakis a kiemelt figyelem segíthet a kiszemelt célpontokon.

Az ügyfelek sebezhetőségét jól mutatja az a nemrégiben megtörtént eset, amikor egy ügyfél kártyájának használata után nem sokkal azt tapasztalta, hogy azzal egy kanadai címen is megpróbáltak pénzhez jutni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?