18 °C Budapest

Átverik a próbavásárlókat! Letartóztatás lehet a vége...

Pénzcentrum
2007. május 29. 15:00

Újabb csalási hullám tombol az Egyesült Államokban, ahol ezúttal próbavásárlókat toboroznak a világhálón. A nemes feladattal önmagában nem is lenne probléma, a kivitelezéssel és a valódi céllal azonban annál inkább.

Röviden arról van szó, hogy a csalók a jelentkező rendelkezésére bocsátanak egy (természetesen hamis) csekket, amit a Wal-Martban készpénzre kell váltani, mintegy tesztelve ezen szolgáltatás színvonalát, majd a pénz töredékéből néhány terméket meg kell vásárolni.

A tapasztalatokról jelentést kell írni és a fennmaradó összeget, gyakorlatilag szinte az egészet egy kanadai számlaszámra kell elutalni, mely elvileg a kiskereskedő szolgáltató központjáé, a gyakorlatban azonban a csalóké, akik a határon túli tranzakcióval igyekeznek megnehezíteni a pénz követhetőségét.

A csalásnak bedőlő jelentkezők igencsak pórul járhatnak, a hamis csekket beváltani próbálók ugyanis akár letartóztatásra is számíthatnak.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18