2 °C Budapest

Hild kontra Hild: elhalasztva

Pénzcentrum
2007. február 15. 17:21

Az OTP-s Hild Imre bizonyítékainak hiányában elhalasztotta a tárgyalást a Fővárosi Bíróság a Hild Kft. elleni névhasználati perben. Mint ismeretes, az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója el akarta tiltatni konkurensét, a Hild Ingatlanbefektető Kft-t Hild József nevének használatától.

A mai tárgyaláson megjelentek a koronatanúk: a Kft. nemzetközi befektető alapítói − Hild Imre érvei azonban a szembesítéskor nem állták meg a helyüket. A felperes eddigi állításai megalapozatlanok maradtak a mai tárgyalás alapján − így már csak 15 napja van arra, hogy újabb bizonyítási indítványt nyújtson be követelése igazolására.

A névhasználati pert az OTP-s Hild Imre indította még 2005-ben. Kezdeti állítása szerint személyesen róla nevezték el a Kft-t − a Hild Kft. tulajdonosai viszont kezdettől fogva bizonyították, hogy a Kft. valódi névadója Hild József, a magyar építészet klasszikusa volt. Ennek bizonyítéka, hogy a Hild Csoport másik hazai tagja felvette a Hild József Örökjáradék Zrt. nevet − ezzel téve egyértelművé a helyzetet. A név felvételét a Magyar Tudományos Akadémia is engedélyezte. Tavaly pedig a HILD® védjegyet bejegyezte a Magyar Szabadalmi Hivatal is.

A pereskedés mellett a felperes Hild Imre a nyilvánosság s a bírósági eljárás alatt is rendszeresen kétségbe vonta a Hild Kft. névhasználatának jogosságát. Ezzel és a cége reklámjaiban való személyes szereplésével meglehetősen nagy zavart okozott az idős emberek körében, akik számára megnehezítette a két cég megkülönböztetését.

Egy egyértelmű bírósági ítélet tiszta helyzetet teremthet a névhasználati vitának álcázott konkurenciaharcban. A tárgyaláson Hild Imre állítólagos 'bizonyítékai' szöges ellentétben álltak a sajtóban korábban megjelent állításaival. Mindez alapjaiban kérdőjelezi meg kereseti kérelmének jogosságát.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Holdblog  |  2022. november 29. 13:10
Tudják-e HOLDBLOG olvasói, hogy a városi ember tovább él, mint a vidéki? Jómagam már negyven évvel e...
MNB Intézet  |  2022. november 29. 10:14
A tudomány kérdéseinek megválaszolására sok esetben statisztikai módszereket veszünk igénybe. A stat...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?