Aki tudja, törleszti

Pénzcentrum
2005. november 11. 12:00

Az elmúlt hat hónapban jelentősebb arányban kezdtek előtörleszteni a lakáshitel-felvevők. A jelenség nem elszigetelt: az FHB vezetője a vártnál kisebb profitot részben azzal magyarázta, hogy ügyfeleik a lejárati idő előtt törlesztették hiteleiket. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

 
Az elmúlt hat hónapban jelentősebb arányban kezdtek előtörleszteni a lakáshitel-felvevők. A jelenség nem elszigetelt: az FHB vezetője a vártnál kisebb profitot részben azzal magyarázta, hogy ügyfeleik a lejárati idő előtt törlesztették hiteleiket. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
Az előtörlesztések növekedése megfigyelhető az egész piacon – mutatnak rá elemzők. Egy 2003-as jogszabályváltozás óta a hitelezett ingatlan eladása esetén kötelező a bankot kifizetni, az adós nem görgetheti át a hitelét más ingatlanra. Vagyis a hitelezett lakások értékesítését sejtik az előtörlesztések növekedése mögött a banki szakemberek.
A hitelek lejárati idő előtti visszafizetése még egy másik csoportban is megfigyelhető: a nem támogatott – jellemzően szabad-felhasználású – hiteleket fizetik vissza minél hamarabb az ügyfelek a tíz százalékot meghaladó kamat fizetése helyett.
Kapcsolódó cikkek:
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35