Thunder storm over the city.

Óriási károkat hagyott maga után a két héttel ezelőtti vihar: milliókat perkálhatnak a biztosítók a magyaroknak

2021. július 20. 17:22

Közel két és félszeresére nőtt a bejelentett viharkárok száma ma reggelre az egy héttel ezelőtti adathoz képest: eddig több mint 5 ezer kárbejelentés érkezett az egyik biztosítóhoz a július 9-10-i viharok nyomán. Az ügyfelek által becsült kár több mint másfél milliárd forintra rúg, a kárbejelentések száma akár elérheti a hatezret is a következő napokban. Az elmúlt hétvége szintén viharos volt: csütörtöktől kedd reggelig közel 2300 kárbejelentés érkezett, a becsült kárösszeg 401 millió forint. A bejelentések közel kétharmadát már feldolgozták az Aegon kárszakértői.

Kedd reggelig összesen több mint ötezer kárbejelentés érkezett az Aegonhoz,  ami a július 9-10-i szélsőséges időjárás számlájára írható. Az elmúlt hétvégi viharok következtében eddig közel 2300 kárbejelentést regisztrált a biztosító.

Ha a két hétvégét összesítve nézzük, a teljes becsült kárérték elérheti a két milliárd forintot.

A legtöbb kár Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből érkezett. Míg a július 9-10-i viharok kapcsán 59%-ban a jégverés okozott hatalmas károkat, a múlt hétvégén elsősorban beázás, felhőszakadás és villámcsapás károk keletkeztek. Az épületek tetőszerkezetét, a falakat károsította a vihar, de a gépjárműveket érintő károk is tetemesek. A bejelentések közel kétharmadát már feldolgozták a biztosító szakértői.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, felhőszakadásra vonatkozó riasztása továbbra is érvényben van és bár a zivatarok az előrejelzés szerint hamarosan elvonulnak, most a folyók áradására érdemes készülniük az érintetteknek. A biztosító arra hívja fel az ügyfelei figyelmét, hogy továbbra is számoljanak az időjárási veszélyhelyzetekkel. Értékeiket, járműveiket tárolják fedett és zárt helyen, tartsák zárva a házak és lakások ablakait és várható vihar esetén az elektronikus eszközöket húzzák ki a konnektorból. Különösen fontos, hogy a házi kedvenceknek is gondoskodjanak védett helyről. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?