Stockholm, 2023. december 8.Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus elõadást tart a Svéd Királyi Tudományos Akadémián Stockholmban 2023. december 8-án. A kutató az attoszekundumos fizika területének megalapításáért és az elektronok kutatásáért Anne LHuillier és Pierre Agostini francia fizikusokkal 2023. október 3-án megosztva nyerte el az idei fizikai Nobel-díjat. A díjátadó ünnepséget december 10-én rendezik a svéd fõvárosban.MTI/Koszticsák Szilárd

Egészségi állapotáról vallot Krausz Ferenc: súlyos baj gyötri a Nobel-díjas magyar tudóst

2024. május 14. 08:44

Hónapok óta álmossági hullámok törnek Krausz Ferencre, nagyon kevesen alszik, a Nobel-díjas magyar tudós ugyanis mióta megkapta az elismerést, nagyon intenzíven él, rengeteg meghívást kap.A mesterséges intelligenciáról is elmondta a véleményét.

Hónapok óta olyan intenzíven élek és olyan keveset alszom, hogy néha álmossági hullám jön rám napközben, ami eléggé megvisel - mondta a Blikknek Krausz Ferenc. A Nobel-díjas magyar tudós elárulta, mióta megkapta az elismerést, nemgyőz eleget tenni a meghívásoknak világszerte, karácsonyig teljesen be van táblázva a naptár, viszont nem tudományos munkával, hanem programokkal, utazásokkal, konferenciákkal.

Keresem az új egyensúlyt az életemben, de a programok egyelőre sodornak. Mindez a tudományos munka rovására megy, de szerencsére jó a csapatom, rendszeresen tartom munkatársaimmal a kapcsolatot, és tudják, mi a dolguk. Ha ez az intenzív szakasz egyszer lezárul az életemben, arra jobban odafigyelek, hogy ne minden meghívást fogadjak el, mert mégis csak a kutatást tartom az életem központjának. A Nobel-díj után is ugyanolyan motivált vagyok, mint előtte!

- mondta Krausz Ferenc, akinek a családja is nehezen viseli, hogy évek óta nélkülözniük kell. A tudós elmondta, a mesterséges intelligencia terén nagyon optimista, ők is alkalmazzák a technológiát, nem kell tartani tőle, az emberiség segítségére lehet, de fontos, hogy kordában tudjuk tartani.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm