21 °C Budapest
pieces of paper with chemical structures, micro dosing concept

Döbbenetes dolog derült ki a világ leggazdagabb emberéről, Elon Muskról: ez lenne a siker titka?

2024. március 25. 17:14

Elon Musk, a Tesla, SpaceX, Twitter és Neuralink vezetője eleinte tagadta az LSD, kokain, ecstasy és ketamin rendszeres használatával kapcsolatos híreket, ám nemrég már mást állított - elmondása szerint csak ketamint használ, azt is a depressziója ellen. Mindehhez azt is hozzátette, hogy ez tulajdonképpen jó a részvényesek számára is, hiszen a cégei úgy is jól teljesítenek, hogy ő közben droghasználó. Mindezzel párhuzamosan a pszichedelikus szerek piaca virágzik, miközben a társadalom hozzáállása is folyamatosan változik ezen szerek munkahelyi használatával kapcsolatban - írja a Business Insider.

A multimilliárdos Elon Musk nemrég még tagadta, hogy aktív droghasználó lenne, ám legutóbb már azzal érvelt, hogyha ő szerhasználat mellett is képes sikeresen vezetni a cégeit, akkor mindezzel végső soron nincs is semmi probléma.

A pszichedelikus szerek használata tőle függetlenül is egyre elfogadottabbá válik a munkahelyi teljesítmény javításának eszközeként. Szakemberek, startup-huszárok és dolgozó nők egyaránt fordulnak ezekhez az anyagokhoz kreativitásuk és produktivitásuk növelése érdekében. Egyes vezetők pszichedelikus elvonulásokon vesznek részt, hogy új üzleti lehetőségeket fedezzenek fel.

A pszichedelikus szerek piaca 2027-re várhatóan eléri a 11 milliárd dollárt. Ezeket a szereket ma már nem csak szórakozásból használják, hanem a munkahelyi előrehaladás eszközeként is. A mikrodózisozás népszerű trenddé vált a kreativitás és a termelékenység fokozása érdekében, bár tudományosan még nem tisztázott annak hatékonysága.

Vannak olyan vezetők is, akik makrodózisban kísérleteznek pszichedelikus szerekkel, hogy fejlesszék vezetői képességeiket vagy csapatukkal kötődjenek. Az ilyen típusú elvonulások népszerűsége növekszik, de nem garantáltak az eredmények.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A munkahelyi pszichedelikus drogfogyasztás etikai és jogi kérdéseket is felvet. Némelyek nyomást érezhetnek arra, hogy részt vegyenek ebben a gyakorlatban annak érdekében, hogy megfeleljenek vagy előrébb jussanak karrierjükben.

A pszichedelikus szerek használata mindazonáltal kockázatokkal járhat, beleértve a rossz élményeket vagy akár a jogi következményeket is. A hosszú távú hatások még mindig kutatás alatt állnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm