24 °C Budapest
Empty Corridor In Modern Hospital

Aggasztó a helyzet a Szent János kórházban: vacogó betegek és átfagyott nővérek a belgyógyászaton

2023. október 19. 20:15

A Szent János kórház belgyógyászatán olyannyira hideg van, hogy egyes orvosok jobb híján már kabátban dolgoznak. Az egyik ott dolgozó szerint bár már kaptak takarókat és elektromos radiátorokat, de a jelek szerint még hetekig nem lesz fűtés az épületben. Az RTL információi szerint összesen 4 osztályukon van gond a fűtéssel, aminek megjavításán hetek óta dolgoznak.

Kabátban kénytelen várakozni az egyik beteg a budapesti Szent János kórház belgyógyászatának 1.es épületében, miközben nem sokkal arrébb az egyik lépcsőházban egy kitört ablakot csak néhány kartondoboz fed. Fűtés pedig egy hete nincs az épületben.

A helyzetről először a Blikk számolt be: a lapnak egy beteg elmondta, hogy mindenki megfázott, zuhanyozni pedig nem mernek, nehogy tüdőgyulladást kapjanak. Az RTL most ennek kapcsán rejtett kamerával járta be az osztályt, ahol már elektromos fűtőeszközöket és takarókat is láttak az osztályon. Ezeket azonban egy ott dolgozó szerint csak ma reggel kapták meg.

Ma kaptunk 34 darab takarót. Két osztályról kaptunk kölcsön hősugárzót is

– nyilatkozta az egyik nővér, hozzátéve, hogy a kórház vezetője szerdán meglátogatta az osztályt is, amikor kiderült, hogy a kazánnal van a probléma. Azt azonban nem tudni, hogy mikor lesz újra meleg az épületben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kazánhoz megvették alkatrészt, ami három hét amíg megérkezik. Másik három hét, amíg azt a nagy kazánt összerakják

– tette hozzá a nővér.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm