20 °C Budapest
Healthcare and medicine

Egyre több férfi megy ezért plasztikai sebészhez: százezrekbe kerül a beavatkozás

2022. július 30. 12:02

Érdekes tény, hogy a szolgáltatói oldalon, azaz a plasztikai sebészek tekintetében jóval több a férfi szakember. Az viszont már kevésbé ismert, hogy az erősebb nem képviselői is egyre gyakrabban vesznek igénybe fiatalító kezeléseket. A Pénzcentrum Dr. Parrák Zitával, a New Beauty esztétikai centrum orvosigazgatójával beszélgetett a szépségipari trendekről.

Jó ideje már, hogy életünket a fiatalság kultuszának bűvkörében éljük, amire jócskán rápakolt még a social média világa által gyakorolt nyomás is. Manapság nehéz megkülönböztetni a 20-as, 30-as, vagy a 40-es korosztályt, már ami a nőket illeti.

Mindenki szép, kisimult, és fiatal akar lenni, vagy legalább annak látszani. Egészen szélsőséges esetekről is hallani, az sem ritka, hogy fiatal lányok, érettségi ajándék gyanánt, plasztikai beavatkozást, botox kezelést kérnek. Hiába a hiúság, a versenyhelyzet nagy úr.

De mi a helyzet a férfiakkal ezügyben?

Érdekes tény, hogy a szolgáltatói oldalon, azaz a plasztikai sebészek tekintetében jóval több a férfi szakember. De vajon a fogyasztói oldalon is szép számmal jelennek meg, vagy egyelőre még marginális a jelenlétük?

Mindenki ismeri a mondást, egy nő legyen szép, a férfinak elég ha egy fokkal szebb az ördögnél. Ahhoz sem fér kétség, hogy egy férfinak jóval jobban áll a kor, a deres homlok, az idővel elmélyülő ráncok, ők ettől csak sármosabbak lesznek.

A trend ettől függetlenül mégis az, hogy az erősebb nem képviselői is egyre gyakrabban vesznek igénybe fiatalító arckezeléseket. De vajon mi a cél, és mi a motiváció a férfiaknál? Dr. Parrák Zita, a New Beauty esztétikai centrum orvosigazgatója segít eligazodni a hazai és nemzetközi tendenciákban.

Határozottan elmondható, hogy egyre több férfi páciens keres meg minket, közülük is elsősorban a 30-50 éves korosztály, de nem ritka az sem, hogy huszonéves érdeklődik pl. a botox izzadásgátló kezelésről.

Pénzcentrum: Mit gondolsz, mi az elsődleges motiváció? Kell-e fiatal barátnő, életközepi válság ahhoz, hogy felkeressenek téged, vagy csak egy egészséges hiúság a mozgató rugó?

Dr. Parrák Zita: Ahány páciens, annyiféle motiváció. A férfiakban ugyanúgy benne van a tetszeni vágyás, minta nőkben, ha bevallják, ha nem. Tehát elsősorban egészséges hiúságról beszélhetünk, ezen felül pedig ahány ember, annyi élethelyzet, szituáció, elvárás, megfelelés határozhatja meg azt, hogy ki milyen indokkal keres meg minket.

Pénzcentrum: Annyiféle esztétikai kezelés van, adja magát a kérdés, melyek a legnépszerűbbek a férfiak tekintetében. Ugyanazok, mint a hölgyeknél, vagy pedig vannak speciális, inkább férfiakra jellemző problémák, igények?

Dr. Parrák Zita: Jellemzően ugyanazok, a férfiakat ugyanúgy zavarják az idő, arcon hagyott látható jelei, az arc volumenvesztése, meg ereszkedett szemhéj, és hasonlók, ezért természetesen a botox, a hyaluronsavas arcfeltöltés ugyanolyan népszerű, mint a nőknél. A hajkorona elvesztése például jellemzőbb probléma a férfiaknál, ezért sokan keresik a hajhullás elleni PRP terápiát, ami segít megállítani a folyamatot. Az orvosi tetoválás iránt  is sok úr érdeklődik, ami által a striák, a vitiligo, illetve a pigmentfoltok tüntethetők el. A férfiak jellemzően nem akarnak túlzásokba esni, itthon ritkán látható olyan, hogy felismerhetetlenségig töltetné magát férfiember, de miután az “életközepi válság”, egybeesik azzal az időszakkal, amikor az ember elkezdi felfedezni magán az öregedés jeleit, ebben az időszakban sokan élnek az orvos esztétika adta lehetőségekkel. Lehet, hogy csak a bőre minőségén szeretne kicsit változtatni az illető, vagy zavarja a gravitáció miatt logó-már látásban is zavaró- szemhéj, esetleg az “ínymosoly”. Ezek apróbb beavatkozások, amik az arc karakterét nem változtatják meg, csak harmonikusabbá teszik az összképet, frissebbé a megjelenést, és elégedettebbé, magabiztosabbá a pácienst.”

Pénzcentrum: Mennyire követjük a nemzetközi trendeket?

Dr. Parrák Zita: A férfi botox, és arcfeltöltés egyre kevésbé stigmatizált világszinten, ezt láthatóan többen veszik igénybe itthon is, de ugyanez a helyzet a lézeres szőrtelenítéssel, és az arcbőr minőségét javító kezelésekkel is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pénzcentrum: A korosztályról már beszéltünk, melyik társadalmi réteg az, aki jellemzően keres fel titeket?

Dr. Parrák Zita: Rendkívül széles a spektrum, jön a diák akit az aknés heg zavar, jön az üzletember, akit a ráncai, és jön a kétkezi munkás is, akit a tokája. A közhiedelemmel ellentétben ezek a kezeléseket már régen nem egy tehetős réteg engedheti meg magának. Egy botox kezelés ára régiónként 55 000 Ft körül van, a feltöltések pedig 100 000 Ft körül mozognak.

Pénzcentrum: Mi volt a legemlékezetesebb, legextrémek kívánság, amivel hozzátok fordultak?

Dr. Parrák Zita: Volt olyan úriember, aki a férfiasságát szerette volna megnövelni hyaluronsavval. Neki sajnos nem tudtunk segíteni.

De mi a helyzet celeb fronton? - Sztárok akik nem vetik meg a plasztikát

Ryan Gosling nemhiába olyan jóképű, állítólag a karrierje kezdetén az orrnyergét igazította meg a siker érdekében. Ezzel nem volt egyedül, mert Ashton Kutcher, és Robert Pattinson is hasonló beavatkozást vett anno igénybe. Brad Pitt, a filmipar egyik legsármosabb színésze a füleit korrigáltatta karrierje kezdetén.

Nem maradhat ki a felsorolásból, Michael Douglas, Clint Eastwood, Billy Crystal, Simon Cowell, és Al Pacino sem, ők szintén nem vetik meg az “ebédidőben” elvégezhető “frissítő” botox-kezeléseket.

Magyarok között, jóval szemérmesebbek a közélet arcai, de például Till Attila már 2015-ben nyilvánosan bevállalta, hogy a szem alatti táskák annyira zavarják, hogy hyaluronos feltöltését vett igénybe.

Egészséges hiúság ez, vagy csak kényszer felzárkózás a változó világ trendjeihez? Eldönteni nem lehet egyértelműen, de egy biztos, ma már rendelkezésre állnak ilyen kezelések, és ha valakit nagyon zavar valami magán, vagy szeretné késleltetni az öregedés folyamatát, megteheti. A lényeg a mérték, és hogy az illető felismerhető maradjon, 50 évesen ne akarjon 22 évesnek kinézni. Mert az inkább vicces lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?