12 °C Budapest
Székesfehérvár, 2021. április 13.Oltáshoz elõkészített, az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával töltött fecskendõk a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 13-án.MTI/Vasvári Tamás

Megszólalt az operatív törzs: itt a heti oltási menetrend

2021. április 13. 11:55

4,11 millióan regisztráltak vakcináért. A regisztrált 65 év felettiek közül 1,4 milliót oltottak már be - ismertette György István. Az államtitkár elmondta, minden regisztráltra heteken belül sor kerülhet.

Az elmúlt két hétben az oltási programban 2 969 647 első, és 1 250 582 második oltást adtak be Magyarországon, jelentette be György István. Az államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján kifejtette, bíznak benne, hogy rövid időn belül ez a járványügyi adatokban is megmutatkozik az oltások hatása.

Elmondta, már 4,11 millióan regisztráltak vakcináért. A regisztrált 65 év felettiek közül 1,4 milliót oltottak már be. Egyre több praxisban oltják már a 60 év alatti, aktív korosztályt is. 2,1 millió 18 és 60 év közötti regisztrált, 800 ezren már megkapták az oltást. A háziorvosok a veszélyeztetettség tekintetében döntenek a sorrendről. 1,3 millióan várnak még az aktív korúak közül az oltásra, náluk is bármikor csöröghet a telefon

Minden regisztráltra heteken belül sor fog kerülni

- jelentette ki. A pedagógusok soron kívüli oltását egy 3. körben is folytatják, a hétvégére 30 ezer érintettet hívnak be az oltópontokra.

Ma 4 féle vakcina érkezik: 248 ezer Pfizerből 150 ezrre a háziorvos küldhet beteget, 30 ezer a pedagógusoknak megy, a maradék második körre. A 28 800 Janssen-vakcinát az oltóbuszokon használják fel a kistelepüléseken. Első körben Tolna megyében.

28 800 adag AstraZeneca is érkezett, a háziorvosok használhatják fel. 2800 praxis kap 10 ember oltására elég vacinát. 140 ezer második oltásokhoz való Szputnyik érkezik, ezeket a hatóságok még bevizsgálják.

Kiss Róbert közölte: tegnap 685 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat. A rendőr alezredes ismertette, hétfőn két vendéglátóüzletet zártak be fél évre szabálytalanságok miatt.  238 ember szegte meg a kijárási tilalmat, 37 intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt. 6257 hatósági házi karantánt rendeltek el hétfőn. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mindent megtesznek a hatóságok, hogy a fertőzésiláncot megtörjék

- mondta Müller Cecília. A tisztifőorvos szólt arról is, hogy a mutálódott vírusok fertőzőképessége folyamatosan növekszik. Sok múlik azon, milyen fogékonyságú szervezetet talál, a védőoltások beadásával a fogékony szervezetet tesszük kevésbé fogékonnyá. Jó hír, hogy már hatféle vakcina elérhető Magyarországon.

A Janssen oltóanyagáról Müller cecília elmondta, hogy egydózisú, így alkalmas az oltóbuszos felhasználásra. Hozzátette, ennek esetében is jelentkezhetnek oltási reakciók, de ezek nem veszélyesek. Azok a 18 éven felüliek is olthatók, akik már átestek korábban a betegségen. A krónikus betegeknek adható a vakcina, ha más ellenjavallat nincs. Várandós és szoptatós édesanyáknak nem adják be a Janssen-oltást, mert még nincs elegendő adat erről a gyártónál.

A védelmi intézkedéseket továbbra is mindenkinek be kell tartani, a vakcina beadása után idő kell a szervezetnek a védettség megszerzéséig - tette hozzá.

Címlapkép: Vasvári Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem