5 °C Budapest

Zajlanak az egyeztetések: összeomlás szélén a magyar betegellátás?

MTI
2020. január 16. 10:30

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A cél a betegellátás színvonalának növelése is az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsültségének javítása mellett.

Szerdán megtartották a folytatólagos sztrájktárgyalások idei első fordulóját az egészségügyi tárca, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek (a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete mint főtárgyaló, továbbá a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete) részvételével. 

A megbeszélésen a reprezentatív szakszervezetek stratégiai partnereként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői is jelen voltak - közölte az Emmi. A témák között szerepelt a szakszervezetek és a minisztérium közötti együttműködési megállapodás kiegészítése az időközben elért tárgyalási eredményekkel, valamint az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsültségének további növelése. 

Ezenkívül hangsúlyosan foglalkoztak a MOK-nak tavaly a paraszolvencia kivezetése érdekében benyújtott bértábla-módosítási igényével, valamint a gazdasági-műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók bértáblájával is. A MOK új vezetősége új bértáblát szeretne és a szakszervezeti főtárgyaló is a tavaly benyújtott bértábla emelését indítványozta.

A felek megállapodtak abban, hogy az egészségügyi struktúraváltással és a finanszírozással kapcsolatos munkában is együttműködnek.

Egyetértettek abban, hogy az egészségügyben dolgozók közalkalmazotti foglalkoztatásának kiszámíthatónak és igazságosnak kell lennie. A főtárgyaló vállalta, hogy a héten újból egyeztet stratégiai partnerével a végleges bértábláról, miután a MOK kedden megváltoztatta a korábbi álláspontját. A konzultáció február 3-án folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm