Címke: paraszolvencia (24 cikk)

MTI | 2020. január 16. 10:30

Zajlanak az egyeztetések: összeomlás szélén a magyar betegellátás?

Folytatódtak az egészségügyi bértárgyalások a tárca, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek (a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete mint főtárgyaló, továbbá a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete) részvételével.

Pénzcentrum | 2011. október 29. 08:02

Ide sújt le a kormány: jaj a hálapénzeseknek!

Meg is fosztaná meg nem is a kormány a jövőben egyebek között az orvosokat, pincéreket attól a lehetőségtől, hogy hálapénzt, borravalót tegyenek zsebre. Az Országgyűlés elé terjesztett Munka törvénykönyve szerint ugyanis harmadik személytől nem kérhetnének, illetve fogadhatnának el a munkabérükön kívül egyéb juttatást, kivéve, ha ahhoz a munkáltató előzetesen hozzájárul.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 5. 07:02

Kiderült: ennyi hálapénzt fizetünk

A gazdaságilag aktív hazai lakosság tavaly fejenként átlagosan 9600 forint hálapénzt fizetett ki, ami azt jelenti, hogy az aktív lakosság összességében 32 milliárd forintnyi láthatatlan forrással járult hozzá az egészségügyi rendszer működéséhez - derül ki abból a felmérésből, amelyet az AXA megbízásából a GKI-EKI Egészségügykutató Intézet készített a gazdaságilag aktív népesség körében a magyar lakosság hálapénz-adási gyakorlata illetve az ehhez fűződő attitűdökkel kapcsolatban. A megkérdezettek közel fele (49 százalék) úgy véli, hogy hálapénz nélkül az emberek nem kapnak megfelelő ellátást az egészségügyben.