Átvágós biztosítók - bekeményített a brit felügyelet

Pénzcentrum
2008. augusztus 1. 15:00

Éppen tegnap adtunk hírt arról, hogy a brit pénzügyi felügyelet (FSA) újabb bankot bírságolt meg az ügyfelek szempontjából előnytelen hitelfedezeti biztosítási-gyakorlata miatt. Ma pedig az a hír látott napvilágot, hogy az FSA a biztosító társaságok háza táján is vizsgálódik, az újabb problémás termék a járadékbiztosítás.

A brit járadékbiztosítási piac becslések szerint 17,6 milliárd fontot (5,2 ezer milliárd forintot) ér, azonban az FSA rávilágított arra, hogy nem egészen "tiszta" a termékek értékesítésének gyakorlata.

Az ügyfelek többsége ugyanis ahelyett, hogy körülnézne a piacon, megvizsgálná, hogy melyik társaságnál jár a legjobban, inkább marad annál a biztosítónál, ahol jelenleg is érvényes szerződése van, mivel a társaság erre bíztatja.

Az FSA emiatt vizsgálatot indított a piacon, s azt találta, hogy a biztosítók ügyfeleinek 38 százalékánál nem felel meg a minimum-követelményeknek az ügyfelek felé irányuló kommunikáció. Így felszólították a társaságokat, hogy az év végéig változtassanak helytelen gyakorlatukon.

A brit Which? rögtönzött felmérése rámutatott, hogy az ügyfelek akár évi 1400 fontot (410 ezer forintot) is spórolhatnak, ha alaposan körülnéznek a piacon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16