17 °C Budapest

Tartasz a pereskedéstől? - Mindez másképp is lehet...

Pénzcentrum
2007. május 24. 15:00

Többnyire csak bosszankodunk, amikor úgy érezzük, hogy jogos érdekeink sérülnek. Miért nem érvényesítjük következetesen jogainkat? Általában az érdekérvényesítés nehézségei és költségei riasztanak meg bennünket. A jogvédelmi biztosításokkal mindez másképp is lehet.

Egy ausztriai síelésből éppen haza tartva, az egyik hazánkfia karambolozott egy szintén a szabadságát töltő francia polgárral. Az eset kapcsán vita támadt köztük, tehát rendőrt hívtak és mivel egyik sem akarta elismerni a vétségét, nem volt mit tenni a rendőr jegyzőkönyvet vett fel és vizsgálatot indított.

A helyszínelést követően mindkét félnek el kellett szállítania az autóját. Volt azonban egy lényeges különbség magyar barátunk és a francia "kaszkadőr" között: a nyugatról érkezett fél felhívta a biztosítóját, aki rögtön küldött a roncsért autómentőt és hazaszállítatta, valamint jogi képviseletét is ellátta az ügyfelének. Mondanom sem kell, honfitársunknak nem ment ilyen könnyen a dolog, és évekig tartó pereskedés, ezenkívül tetemes költségek árán tudott pontot tenni az ügy végére. Miben különbözött a két póruljárt turista biztosítása? Igen, az egyiknek volt jogvédelmi biztosítása és assistance szolgáltatása, a másiknak nem.

A jogvédelmi biztosítás alapvetően a jogviták, az ügyvédi honoráriumok, illetékek és szakértői költségek fedezésére szolgál. A félreértést elkerülendő, a jogvédelmi biztosítás nem azt jelenti, hogy a kiszabott büntetés, illetve szabálysértési bírság összegét megtérítik a biztosítók.

A konstrukció megvásárlásával hosszú távon lényegesen olcsóbb szolgáltatást kapunk, mintha minden alkalommal esetenként kellene ügyvédet fogadnunk.

A mai ember életének számos területét törvények, rendeletek és egyéb előírások szabályozzák. Ez a tény, valamint a növekvő gazdasági és szociális összefonódások egyre gyakrabban érintik a polgárok jogi érdekeit, és jogaik megvédésére kényszerítik őket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az érdekeink hatékony képviselete azonban megfelelő információ és szaktudás nélkül esélytelen. A jogvédelmi szervezetek arra hivatottak, hogy az érintett területet kiválóan ismerő szakemberek és jogászok bevonásával támogassák ügyfeleiket a jogi érdekérvényesítés folyamatában.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?