Tartasz a pereskedéstől? - Mindez másképp is lehet...

Pénzcentrum
2007. május 24. 15:00

Többnyire csak bosszankodunk, amikor úgy érezzük, hogy jogos érdekeink sérülnek. Miért nem érvényesítjük következetesen jogainkat? Általában az érdekérvényesítés nehézségei és költségei riasztanak meg bennünket. A jogvédelmi biztosításokkal mindez másképp is lehet.

Egy ausztriai síelésből éppen haza tartva, az egyik hazánkfia karambolozott egy szintén a szabadságát töltő francia polgárral. Az eset kapcsán vita támadt köztük, tehát rendőrt hívtak és mivel egyik sem akarta elismerni a vétségét, nem volt mit tenni a rendőr jegyzőkönyvet vett fel és vizsgálatot indított.

A helyszínelést követően mindkét félnek el kellett szállítania az autóját. Volt azonban egy lényeges különbség magyar barátunk és a francia "kaszkadőr" között: a nyugatról érkezett fél felhívta a biztosítóját, aki rögtön küldött a roncsért autómentőt és hazaszállítatta, valamint jogi képviseletét is ellátta az ügyfelének. Mondanom sem kell, honfitársunknak nem ment ilyen könnyen a dolog, és évekig tartó pereskedés, ezenkívül tetemes költségek árán tudott pontot tenni az ügy végére. Miben különbözött a két póruljárt turista biztosítása? Igen, az egyiknek volt jogvédelmi biztosítása és assistance szolgáltatása, a másiknak nem.

A jogvédelmi biztosítás alapvetően a jogviták, az ügyvédi honoráriumok, illetékek és szakértői költségek fedezésére szolgál. A félreértést elkerülendő, a jogvédelmi biztosítás nem azt jelenti, hogy a kiszabott büntetés, illetve szabálysértési bírság összegét megtérítik a biztosítók.

A konstrukció megvásárlásával hosszú távon lényegesen olcsóbb szolgáltatást kapunk, mintha minden alkalommal esetenként kellene ügyvédet fogadnunk.

A mai ember életének számos területét törvények, rendeletek és egyéb előírások szabályozzák. Ez a tény, valamint a növekvő gazdasági és szociális összefonódások egyre gyakrabban érintik a polgárok jogi érdekeit, és jogaik megvédésére kényszerítik őket.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az érdekeink hatékony képviselete azonban megfelelő információ és szaktudás nélkül esélytelen. A jogvédelmi szervezetek arra hivatottak, hogy az érintett területet kiválóan ismerő szakemberek és jogászok bevonásával támogassák ügyfeleiket a jogi érdekérvényesítés folyamatában.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07