A young man is loading a freshly cut down pine tree into the back of his car, ready to take it home for christmas with his family.

Autósok! Komoly bírság jár ezért idén decemberben: sokan nem hallottak a szabályról

2023. december 4. 07:15

Megindult az év végi roham, mindenki igyekszik a legszebb fenyőfát kiválasztani karácsonyra. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy nem mindegy, miként is szállítjuk haza a fenyőt. Ha nem jól rögzítjük, akkor egy balesetnél óriási bajt, komoly sérüléseket okozhat az elszabadult tűlevelű. Mutatjuk, hogyan kell biztonságosan autóval  hazavinni az árustól a fenyőfát!

Hamarosan megindul a roham a fenyőárusokhoz, mindenki igyekszik a lehető legszebb karácsonyfát beszerezni az ünnepekre. Viszont csak nagyon kevesen gondolnak a zöld rakomány biztosítására az autóban, a többség valószínűleg úgy van vele, mi baj történhet. De a karácsonyi fenyő hazaszállítása is nagyon veszélyes lehet, hiszen, ha balesetet szenvedünk, a fa lövedékként repülhet előre az autó tetejéről, vagy a kocsiban!

A Német Autóklub szerint már vásárlás előtt érdemes megtervezni, hogy is fogjuk hazavinni a fenyőt, az autó tetejére kell rögzíteni, vagy elfér a csomagtartóban. Ha lehajtott ülésekkel az utastérbe is befér, akkor a vastag törzs mindenképp előrefelé nézzen, az elöl utazók védelmére pedig érdemes valamilyen fadeszkát elhelyezni a fenyő és az első ülések háttámláha közé - ahogy a lenti videóban is megmutatják. Érdemes lehet valahova lekötözni a fát, hogy ne mozogjob össze-vissza a csomagtartóban.

Ha a karácsonyfa nem fér be az autóba, és tetőcsomagtartón, vagy simán a tetőre rögzítve visszük haza, akkor még ennél is jobban oda kell figyelni a szállításra! Ha csomagtartó nélkül vinnénk haza, akkor érdemes egy pokrócot tenni a fenyő alá, hogy ne karcolja össze a fényezést.

Fontos, hogy ne gumikötéllel, vagy ahogy a köznyelv ismeri, "gumipókkal" rögzítsük a fát! Használjunk rendes hevedereket. A gumis kötelek ugyanis nem tudják megfelelően rögzíteni a fát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Törésteszt is készült, amelyben szintén tisztán látni, miért is nem érdemes félvállról venni a dolgot. Ha mondjuk a tetőn rosszul rögzített fenyő előrerepül, és eltalál valamit vagy valakit, annak is mi isszuk meg a levét:

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm