22 °C Budapest
Shanghai.China-nov.27th 2021: BYD EV car store and customers. BYD is a Chinese electric car company

Nemzetbiztonsági kockázatok miatt betilthatják a BYD autók értékesítését

2024. április 12. 15:12

Sherrod Brown szenátor, aki a szenátus bankbizottságának elnöke, az amerikai autiparra jelentett "egzisztenciális fenyegetés" miatt sürgette a Kínában gyártott elektromos járművek betiltását. A Fehér Ház vizsgálatot indított a kínai autók esetleges nemzetbiztonsági kockázatainak felmérésére - írta meg a BBC.

Sherrod Brown szenátor, aki a szenátus bankbizottságának elnöke, kijelentette, hogy a kínai elektromos járművek jelentős fenyegetést jelentenek az amerikai autipar számára. Az amerikai törvényhozók közül ő fogalmazta meg eddig a legkomolyabb aggodalmakat ebben a témában, míg mások magas vámok bevezetését javasolták a kínai elektromos járművekkel szemben.

A Fehér Ház februárban bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak annak érdekében, hogy felmérjék, a kínai autók jelentenek-e nemzetbiztonsági veszélyt az Egyesült Államok számára. Brown szenátor hangsúlyozta, "hogy nem hagyhatják figyelmen kívül Kína állami támogatásokkal ösztönzött gyakorlatait az amerikai autipar területén sem."

Kína politikája veszélyeztetheti az amerikai piacot azzal, hogy eláraszthatja azt a járműveivel, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet

- nyilatkozta Joe Biden. A Fehér Ház szerint aggályos lehet, hogy a kínai gyártmányú autók képesek nagy mennyiségű érzékeny adatot gyűjteni a vezetőkről és utasaikról. Kína jelenleg a világ legnagyobb autógyártójának számít és versenyben áll Japánnal a legnagyobb járműexportőr címért. Azonban az Egyesült Államokban kevés kínai autó található az utakon, részben egy 27,5%-os importvám miatt.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter egy látogatása során figyelmeztette Kínát arra, hogy

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

az Egyesült Államok nem fogja engedni egy újabb "kínai sokk" bekövetkeztét.

Erre Liao Min kínai pénzügyminiszter-helyettes aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államok által bevezetett korlátozásokkal kapcsolatban. Az amerikai légitársaságok is felhívták a figyelmet arra, hogy Kína versenyellenes politikája hátrányosan érinti őket és kérték az új járatok engedélyezésének leállítását Kína és az USA között.

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi feszültség 2018 óta áll fenn. Donald Trump akkori elnök több mint 360 milliárd dollár értékű vámot vetett ki kínai termékekre, amire Peking több mint 110 milliárd dollár értékű amerikai termékre válaszolt vámokkal. Joe Biden elnöksége alatt ezeket a vámokat nagyrészt fenntartották.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem