22 °C Budapest
Lourdes, France - 26 March, 2024: A Mercedes-Benz E-Class cabrio parked in a street

Beindult a kabriószezon: ezeket a modelleket keresik a legtöbben

2024. április 25. 11:03

A Használtautó.hu adatai szerint idén is beindult a kabriószezon. Az elmúlt 1 év statisztikáit átböngészve az is kiderül, hogy a magyarok milyen és mennyi idős kabriókat keresnek, és azokat mekkora átlagáron lehet megvásárolni. Egy biztos: tavalyhoz képest fiatalabb és drágább modelleket keresnek a portálon – olvasható az oldal közleményében.  

A Használtautó.hu több mint 25 ezer, 2023 óta feladott kabrióhirdetés áttekintésével és több mint 120 ezer telefonos érdeklődés alapján megvizsgálta, hogy az érdeklődők körében mely kabriók voltak a legkeresettebbek. A listát a Peugeot 206 vezeti, őt a BMW 3-as sorozata, a Renault Megane, a Mazda MX-5 és az Opel Astra követi.

2023 első negyedéve óta összességében a kimondottan öregecske, 11-20 éves (57,5%) és 20 évnél is idősebb modellekért (22%) emelték fel legtöbbször a telefont, de ha a tavalyi és idei első negyedév közti eltéréseket áttekintjük, kiemelendő, hogy csaknem kétszer annyian érdeklődnek 2 évnél fiatalabb kabriók iránt, és mind a 3-5, mind a 6-10 éves modellek iránt nőtt a kereslet. Ez pedig akár több száz telefonhívásnyi különbséget, vagyis potenciális vásárlót jelenthet.

Ha az átlagárakat nézzük, az elmúlt 1 év során az érdeklődők leginkább az 1 és 3 millió forint (35%), a 3 és 7 millió forint (19%), valamint az 500 ezer és 1 millió forint (14%) közötti árkategóriában kerestek, ahogy az is mindenképpen érdekes, hogy minden 10. potenciális vásárló 15 millió forint feletti kabriót nézett ki magának – majdnem annyian, mint a legalacsonyabb, 500 ezer forint alatti kategóriában.

Viszont a fiatalabb modellek statisztikáival összhangban, 2023 első negyedévéhez képest, mind a 7-15 millió forint közötti, mind a 15 millió forint feletti kategóriában fokozódott a kereslet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

„Adataink szerint minden év második negyedévében ugrásszerűen nő a kabriók iránti érdeklődés, ezért az eladóknak azt javasoljuk, hogy ekkortájt töltsék fel a minden részletre kiterjedő, alvázszámmal, szervizkönyvvel és nagyfelbontású fotókkal kiegészített hirdetéseiket. Aki pedig vásárolni szeretne, jelenleg több mint 25 féle modellből válogathat 2 millió forintos átlagár körül, de természetesen az árlista csúcsán a prémium márkák is felbukkannak. Az élen a Mercedes áll, de a Bentley, az Audi és a Ferrari is szerepel a toplistán” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem