27 °C Budapest
Grünheide, 2024. március 5.Az amerikai Tesla autógyár németországi üzeme a Berlin közelében fekvõ Grünheidében 2024. március 5-én. A hatóságok közlése szerint tûz keletkezett az autógyár közelében, aminek következtében a környéken megszûnt az áramszolgáltatás. A tûz nem terjedt át az autógyárra, de az üzemben le kellett állítani a termelést.MTI/EPA/Filip Singer

Bedobta ütőkártyáját Elon Musk, elképesztőt húzott a Tesla: mit lép erre a BYD és a többiek?

2024. április 22. 09:02

A Tesla bejelentette, hogy csökkenti néhány modelljének árát Németországban és további európai, közel-keleti, valamint afrikai országokban, követve a Kínában és az Egyesült Államokban már bevezetett árcsökkentéseket. Ezzel párhuzamosan jelenlegi formájában megszűnik a Magyarországon is működő ajánlási rendszer, amely keretein belül többek között ingyen töltést kaphattak a teslások.

A Tesla bejelentette, hogy csökkenti néhány modelljének árát Európában, köztük Németországban, valamint a Közel-Keleten és Afrikában - írja a Reuters. Ez a döntés azután született meg, hogy a cég már korábban árcsökkentéseket hajtott végre Kínában és az Egyesült Államokban - utóbbiban 2000 dollárral (körülbelül 740 ezer forint) csökkentik az Y, az X és az S modellek árát. Ott a Model 3 és a Cybertruck árát viszont nem változtatták meg.

Németországban viszont a Tesla Model 3 hátsókerék-hajtású változatának árát 42 990 euróról (majdnem 17 millió forint) 40 990 euróra (kb. 16,1 millió forint) mérsékelte a gyártó. Ugyanakkor, mint a villanyautosok.hu emlékeztet, ezzel párhuzamosan májustól jelen formájában megszűnik az ajánlási program, amiben a Tesla-tulajdonosok krediteket kapnak, ha új vevőket hoznak, vagy maguk is vesznek egy új autót - ez a magyar felhasználókat is érinti, hiszen a világon mindenhol ugyanúgy működik. A kreditpontok itthon ingyenes töltésre vagy Tesla gyárlátogatásra válthatók be, más országokban azonban a Tesla shopban értékes kiegészítőket is lehet vásárolni belőlük. Elon Musk bejelentése szerint az eddig megszerzett pontokat nem törlik, de néhány hónap múlva egy új ajánlási rendszert vezetnek be.

Címlapkép: Filip Singer, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem