21 °C Budapest
Grünheide, 2024. március 5.Az amerikai Tesla autógyár németországi üzeme a Berlin közelében fekvõ Grünheidében 2024. március 5-én. A hatóságok közlése szerint tûz keletkezett az autógyár közelében, aminek következtében a környéken megszûnt az áramszolgáltatás. A tûz nem terjedt át az autógyárra, de az üzemben le kellett állítani a termelést.MTI/EPA/Filip Singer

Bedobta ütőkártyáját Elon Musk, elképesztőt húzott a Tesla: mit lép erre a BYD és a többiek?

2024. április 22. 09:02

A Tesla bejelentette, hogy csökkenti néhány modelljének árát Németországban és további európai, közel-keleti, valamint afrikai országokban, követve a Kínában és az Egyesült Államokban már bevezetett árcsökkentéseket. Ezzel párhuzamosan jelenlegi formájában megszűnik a Magyarországon is működő ajánlási rendszer, amely keretein belül többek között ingyen töltést kaphattak a teslások.

A Tesla bejelentette, hogy csökkenti néhány modelljének árát Európában, köztük Németországban, valamint a Közel-Keleten és Afrikában - írja a Reuters. Ez a döntés azután született meg, hogy a cég már korábban árcsökkentéseket hajtott végre Kínában és az Egyesült Államokban - utóbbiban 2000 dollárral (körülbelül 740 ezer forint) csökkentik az Y, az X és az S modellek árát. Ott a Model 3 és a Cybertruck árát viszont nem változtatták meg.

Németországban viszont a Tesla Model 3 hátsókerék-hajtású változatának árát 42 990 euróról (majdnem 17 millió forint) 40 990 euróra (kb. 16,1 millió forint) mérsékelte a gyártó. Ugyanakkor, mint a villanyautosok.hu emlékeztet, ezzel párhuzamosan májustól jelen formájában megszűnik az ajánlási program, amiben a Tesla-tulajdonosok krediteket kapnak, ha új vevőket hoznak, vagy maguk is vesznek egy új autót - ez a magyar felhasználókat is érinti, hiszen a világon mindenhol ugyanúgy működik. A kreditpontok itthon ingyenes töltésre vagy Tesla gyárlátogatásra válthatók be, más országokban azonban a Tesla shopban értékes kiegészítőket is lehet vásárolni belőlük. Elon Musk bejelentése szerint az eddig megszerzett pontokat nem törlik, de néhány hónap múlva egy új ajánlási rendszert vezetnek be.

Címlapkép: Filip Singer, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem