Több és nagyobb értékű egyérintéses fizetés idén a fesztiválokon

Pénzcentrum
2014. augusztus 5. 13:03

A Sziget Kulturális Szervezőiroda adatai szerint a VOLT Fesztiválon tavalyhoz képest kétszeresére nőtt a PayPass kártyák forgalma, illetve az ilyen bankkártyákkal történt fizetések darabszáma is, a MasterCard Balaton Sound fesztiválon pedig a tranzakciók átlagát tekintve másfélszer nagyobb összegeket fizettek PayPass kártyával, mint tavaly.

A legnagyobb hazai fesztiválok, így például a Gourmet, a VOLT, a MasterCard Balaton Sound vagy a jövő héten induló Sziget már 2011 óta készpénzmentesek, hasonlóan a világ legjelentősebb zenei és kulturális fesztiváljaihoz.

A rendezvények hivatalos fizetőeszközei − a fesztiválkártyák mellett − a PayPass típusú bankkártyák, melyek gyors és egyszerű készpénzmentes fizetést biztosítanak, hiszen fizetéskor csupán hozzá kell érinteni őket a kártyaolvasó terminálhoz. Amennyiben a kártyabirtokosok elviszik magukkal PayPass kártyájukat a rendezvényekre, fesztiválkártyát sem szükséges kiváltaniuk, hiszen a már meglévő MasterCard vagy Maestro egyérintéses kártyájukkal a fesztiválokon ugyanúgy fizethetnek, mint a hétköznapi vásárlásoknál.

Így szórták a pénzt a fesztiválozók: milliók maradtak a kártyákon - KATTINTS!

"Külföldön már hosszú idő óta a fesztiválok természetes velejárója a kártyahasználat, amit az utóbbi néhány évben már a hazai fesztiválozó közönség is megszokott és megkedvelt. A fesztiválozóknak és nekünk szervezőknek egyaránt előnyt jelent a gyorsaság: mivel az egyérintéses kártyákkal a fizetés néhány pillanat alatt megtörténik, nem alakulnak ki kígyózó sorok például egy-egy stand vagy pult előtt" - mondta Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője.

A PayPass fizetés a készpénznél biztonságosabb és praktikusabb: elég arra gondolnunk, hogy a bankkártyák elvesztés esetén azonnal letilthatóak, fizetéskor nem is kell őket kiadnunk a kezünkből, és nem lehet kétszer lehúzni ugyanannak a vásárlásnak az ellenértékét még akkor sem, ha valaki tévedésből többször is odaérinti a kártyát a leolvasó terminálhoz. A tranzakciókról továbbá a kártyabirtokosok sms-értesítést kérhetnek, így nyomon követhetik az egyenlegüket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm