2020. július 4. szombat Ulrik

Ezek a nyár legolvasottabb könyvei - itt a toplista

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. augusztus 11. hétfő 16:02

A borzongatás nagymestere gondolt egyet és rajongók tömegeinek legnagyobb örömére elkészítette a kultikussá vált Ragyogás folytatását, amiből az olvasók megtudják mi lett a kis Danny Torrance-szal és ismét átélhetik azt a lidérces atmoszférát, amit a Ragyogás óta hanyagoliuk kellett. Ráadásul duplázik is a mester és még egy másik könyvével is találkozhatunk a TOP 50-ben, azonban az első helyről neki sem sikerült leszorítani a Csillagainkban a hiba című regényt.


Nem véletlen, hogy a nemzetközi siker és a több mint egymillió eladott példány után a Bookline júliusi eladási listáján is az élre tört John Green, Csillagainkban a hiba című regénye, amely két halálos beteg kamasz szerelméről szól. Egy kiskamaszokra hangszerelt love story rengeteg buktatót rejt magában, nagyon könnyen fordulhat például a giccs világába, de Green regényében nem ez történik, sőt az író a választott műfaj gyakorlatilag összes csapdáját könnyed mozdulatokkal kerüli ki, aminek köszönhetően egy igazi "nem lehet letenni" könyvet ad olvasói kezébe. A Csillagainkban a hiba mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen olvasmány.

Bogyó és Babóca népszerűsége húsz megjelent kötet után sem kopik, legújabb foglalkoztatókönyvük a második helyig tornázta fel magát. Bartos Erika szerzeményében nem csak tizenkét új mese található a csigafiúról és katicalányról, de számtalan különböző feladat is helyet kapott: lehet színezni, számolgatni, fejtörőket megoldani. A borzongató történetek szerelmesei egyből lecsaptak a horror koronázatlan királyának új könyvére, az Álom Doktorra, ami nem is meglepő, hiszen Stephen King legújabb regénye a zseniális Ragyogás folytatása! A kis Danny Torrance a Panoráma szállóban töltött, rettegéssel teli tél után felcseperedett, alkoholista lett, majd leszokott a piáról. Egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol különleges képessége jóvoltából megkönnyíti a haldoklók szenvedéseit. Az intézetben Dant Álom doktorként kezdik emlegetni. Ebben az egyszerre izgalmas és maradandó olvasmányban a Ragyogás atmoszférája lélegzetelállítóan elevenedik meg, visszatérnek a régóta kísértő szellemek is - a lidérces borzongás garantált.

Stephen Kingnek nem ez az egyetlen könyve a listán, a Joyland (9.) a múlt hónaphoz képest két hellyel kúszott feljebb. A kísértethistória és a romantikus fejlődésregény egyéni ötvözetével az író rajongóinak is meglepetést okozott, de az izgalmas cselekménnyel, és a remek jellemábrázolással, valamint a vurstlis világ sajátos nyelvének megidézésével elnyerte olvasói tetszését. A korábbi hónap dobogósai továbbra is kelendőek maradtak, Vavyan Fable Hol volt, hol nem volt (7.) című regénye még mindig előkelő helyen található, Lévai Balázs Lovasi-könyve (4.) pedig éppen csak hogy lecsúszott az ehavi dobogóról.

Az e-könyveknél Fejős Évának és M. C. Beatonnak sikerült megduplázni a jelenlétét az első tízben, előbbi a Mert nekünk szeretnünk kell egymást (4.) és az Éjszaka Bangkokban (5.) című alkotásaival került be, utóbbi pedig a Hamish Macbeth és a gyilkos vakáció (2.) és az Agatha Raisin és a kísértetházzal (10.) képviseltetnie magát. Az első helyre Emma Chase debütáló regénye, a Behálózva került, ami talán azért sem meglepő, mert kellő nemzetközi hírverés előzte meg jöttét, ugyanis 2013-ban az írónő megnyerte a Goodreads elsőregényes írók kategóriájának első díját. Érdekesség, hogy J. Kenner Bűvös Rabság (9.) című könyve is felkerült a listára, ugyanis erre még csak előrendeléseket lehettet leadni.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk