16 °C Budapest
Man seasoning burgers and hot dogs on barbecue during tailgating party

Durvul az árháború a boltokban: újabb brutál akciókat villantott a Tesco, Lidl, Spar, Aldi

2023. április 20. 16:02

Végre itt a jóidő, amivel kezdetét veszi a grillszezon. Ennek örömére pedig a magyar boltok egymásra licitálnak a különböző akciókkal. A Lidl-ben például nemcsak a hamburgert, és a grillsajtot vehetjük meg jóval olcsóbban, de különböző fűszerek és desszertek közül is válogathatunk, míg az Auchanban a zöldségeken és a pácolt húsokon van a hangsúly. A Pénzcentrum most megnézte, mik a legjobb akciók a hazai boltokban, hiszen az óriási drágulás mellett egyáltalán nem mindegy, hol vásárolunk be.

Ahogyan melegedik az idő, úgy durvul az árháború a magyar boltok között. Most pedig, hogy a kormány meghosszabbította az árstopot sokáig nem kell aggódnunk az alapélelmiszerek árai miatt, azonban az már koránt sem mindegy, hogy a hétvégi grillezésre hol vásároljuk meg az alapanyagokat.

Éppen ezért magyar boltok, mint a Spar, Auchan, Lidl begyújtotta a rakétákat és a tartósan csökkentett árú termékek mellett kiemelten kezelik a tavaszi időszakot. Éppen ezért az üzletek egymásra licitálnak a különböző pácolt húsok, kolbászok, és grillsajtok áraiban. Most a legnagyobb akciókból válogatott a Pénzcentrum, hogy mindent, ami szükséges egy kerti sütögetéshez a legolcsóbban tudjunk beszerezni. Azonban koránt sem mindegy, hogy milyen égteleket dobunk a grillrácsra.

Sok mindent pénzkidobás a rácson sütni

A grillszezon közeledte mindenkit bizsergetéssel tölt el, aki szereti a tökéletesen elkészített burgereket (legyen szó vegánról vagy húsosról), a hotdogot, vagy akár a sült kukoricát, hogy csak párat említsünk. Olyannyira népszerűvé vált a főzés ezen módja, hogy az emberek hajlamosak lettek szinte bármit rádobni a grillre, a görögdinnyétől a salátáig. A grill (legyen szó gáz vagy szén grillről) koránt sem ideális mindenféle étel elkészítésére.

Hihetetlen akciók a Pénzcentrumon: itt átnézheted az összes magyarországi akciós újságot!

Ahogyan már korábban is megírta a Pénzcentrum korántsem mindegy, hogy milyen halat szeretnénk grillezni. Vannak ugyanis olyan fajta halak, amiket nem érdemes a forró rácsra dobni, ugyanis egyeseknek a húsa könnyedén szétesik sütéskor, így ezek egyáltalán nem alkalmasak a grillezésre. Ilyenek például a száraz húsú halak, amik bár nagyon ízletesek alapvetően, de könnyedén szétesnek sütéskor, vagy rátapadnak a rácsra. Ettől pedig az ízük is rossz lesz. Édesvízi hallal, mint a süllő vagy a sügér korántsem érdemes kísérletezni.

Érdekes módon a marhaszeggyel sem érdemes kísérletezni: míg egy jó steaknek mindig helye van a grillrácson, addig a marhaszegy hajlamos rágóssá válni, így sokkal jobban járunk, ha inkább a bográcsba dobjuk be. Azonban a vegetáriánusoknak és vegánoknak is van egy rosszhírünk, ugyanis sajnos nem minden vegán fehérjeforrás alkalmas arra, hogy a grillre kerüljön. Ilyen a tofu – ami szétesik sütés közben --, sok sajtfajta, illetve a leveles zöldségek is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ilyen akciókkal készülnek a magyar boltok!

Csapjunk hát bele, nézzük, milyen leárazásokkal fordulnak rá a magyar boltok a kerti partik szezonjára! A Lidl-ben hétfőtől indulnak az akciók, aminek keretében a 250 grammos kiszerelésű grillkolbász 1199 forintba fog merülni, de ez még csak a hétfőn kezdődő akció kezdete. A Lidl ugyanis sajtokban is bekeményített: a Halloumi grillsajt 1099 forintba, a grilltallárok (amik háromféle ízben is kaphatóak lesznek majd) 1199 forintba fognak kerülni. De az üzletlánc azokra is gondolt, akik inkább édesszájúak: a háromszor 170 milliliteres jégkrém 949 forintba kerül, míg a félliteres fagylalt 1499 forintba. Ehhez pedig vehetünk önteteket (799 forintért), illetve különböző ostyákat és tölcsért is (399 forint).

Az Auchanban a sertésoldalas kilója 1929 forintba kerül a mai naptól, de akár előre pácolt húsokat is vehetünk: a magyaros pácú és az édes-csípős csirkemellfilé kilója egyaránt 3398 forintba kerül. De a szupermarket hamburger és hotdog téren is nagyot villant az április végi akció keretében, ugyanis az angus marhából készült grillkolbász kilója 7499 forint, a szertés-marha hamburger pogácsa kilója 3999 forint, míg a szarvasburger kilója 9196 forintba kerül. Ezekhez pedig vehetünk rögtön hamburger zsemlét is (849 forint) és hotdog kiflit (799 forint) is. Ezen kívül a sajtok terén is felvette a versenyt az Auchan: a Mizo grillsajt 999 forintba, a Hajdú grillsajt válogatás pedig 3199 forintba kerül, ami 3-szor 240 gramm sajtot tartalmaz.

A Tesco hipermarketjeiben a pácolt sertéstarjának kilója 3998 forint (Clubcarddal 3498 forint), a magyaros grillkolbász kilója Clubcarddal 2498 forint, míg a grillsajt szintén az extra kedvezménnyel 899 forintba kerül. Az áruház pedig a kiegészítőkre is gondolt: vehetünk gömbgrillt 13 490 forintért. grilltálcát 1199 forinttól, de akik utálnak mosogatni akár papírtálcát is vehetnek akár 649 forintért. Ráadásul a Tesco már az italokra is ráerősített: a 6 darabos Soproni multipack 1999 forintba kerül, de vehetünk törkölypálinkát 5998 forintos literáron, vagy whiskyt 4199 forintért.

Az Aldiban vehetünk friss sertésdarálthúst 899 forintért, 200 gramm hamburgerhúst 899 forintért. De akár – ha bevállaljuk a pácolást – vásárolhatunk vasárnaptól szerdáig 1000 forintos kiló áron csirkecombot, vagy 700 forintért frankfurti virslit is, ami szintén elengedhetetlen része a kerti grillezésnek. Ráadásul köretnek vehetünk édesburgonyát (569 forint kilója), cukkinit (599 forint), kígyóuborkát (269 forint) vagy akár avokádót is mártogatósnak 699 forintért egy csomagot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem