18 °C Budapest
Ennyiszer rendel egy átlagos magyar az internetről évente: bődületes pénzek mennek el így

Ennyiszer rendel egy átlagos magyar az internetről évente: bődületes pénzek mennek el így

2022. január 20. 09:28

Egyre bővül az e-kereskedelem Magyarországon, tavaly 1200 milliárd forintot költött a magyarok ilyen vásárlással – írja a Világgazdaság.

A lap arról ír, hogy míg tavalyelőtt, a Covid-válság hazai begyűrűzésének évében 45 százalékos növekedési rekordot ért el az internetes kiskereskedelem Magyarországon, addig tavaly a magasabb bázison is további 30 százalékos bővülést mutatnak az előzetes adatok. Ezzel pedig a bruttó forgalom már meghaladta az 1200 milliárd forintot.

A cikkből kiderül az is, hogy Magyarországon jelenleg mintegy 6 millió aktív internetező van, közülük pedig kb. 3,9 millióan egyben online vásárlók is. Ez a mennyiségű ember korábban átlagosan 10-11-szer rendelt internetről valamit, manapság viszont ez a mérőszám eléri már a 20-at is, és várhatóan a továbbiakban is emelkedni fog.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30