15 °C Budapest
Itt a MediaMarkt, Euronics, eDigital bejelentése: ekkor nyitnak meg újra a boltjaik

Itt a MediaMarkt, Euronics, eDigital bejelentése: ekkor nyitnak meg újra a boltjaik

2021. április 6. 20:36

Sorra jelentették be a hazai tech-áruházak, hogy szerdától ismét rendes nyitvatartás szerint várják a vásárlókat. Az eMAG előrehozta új úzletének megnyitását is, az Extreme Digitalnál pedig webkamerás ügyfélpult is segíti majd a bolt előtt várakozókat. Nyitnak az Euronics és a MediaMarkt boltjai is.

Orbán Viktor mai bejelentése után sorra közölték a hazai tech-áruházak, hogy szerdától ismét kinyitják a fizikai üzleteket.

A járványvédelmi intézkedések maradéktalan betartása, az 1 fő per 10 négyzetméter létszámkorlátozás és rendszeres, fokozott fertőtlenítés mellett 2021. április 7-től az Euronics 68 boltja ismét rendes nyitvatartási időben várja a vásárlókat - közölték.

Nézd meg a műszaki áruházak akcióit a Pénzcentrum új gyűjteményében!

Az ország második legnagyobb műszakicikk-forgalmazójának üzleteiben a bejáratnál a létszámkorlátozásra ügyelő munkatárs folyamatosan számolja a be- és kilépő vásárlókat, és amennyiben az éppen bent tartózkodók száma eléri a jogszabályban meghatározott korlátot, udvariasan megkéri az újonnan érkezőket, hogy kint várakozzanak. Az üzletekben tartózkodókat kérik és szükség esetén rendszeresen figyelmeztetik majd a 1,5 méteres védőtávolság betartására.

Nyitnak az eMAG és az Extreme Digital üzletei is: a jogszabály értelmében az eMAG Mammutban működő boltjában például egyszerre 20 vásárló, míg az Extreme Digital Budapesten, a Szent István körúton lévő szaküzletében pedig egyszerre 25 vásárló tartózkodhat.

Az eMAG üzleteiben az üzlet egy-egy munkatársa irányítja a sorra kerülést.

Az eredetileg tervezett időpont előtt, április 8-án csütörtökön megnyitják a budapesti Westend bevásárlóközpontban lévő első szaküzletüket is.

Az Extreme Digital üzletekben ügyfélhívóból lehet sorszámot kérni, a sorra kerülésig pedig az üzlet előtt kell várakoznia a személyesen vásárló ügyfeleknek.

A budapesti Szent István körúti, illetve pécsi üzleteikben a tavaly év végén bevezetett, webkamerával, mikrofonnal  és képernyővel szerelt ügyfélpultot a bejárati ajtó elé helyezik, hogy akár az üzlethelyiségbe való belépés nélkül is lehessen például termékek iránt érdeklődni, vagy kezdeményezni egy rendelés átvételét.

Mint közölték, a leállás miatt nagyjából 3-4 napra lesz szükség ahhoz, hogy a megszokott darabszámú helyi készletek is rendelkezésre álljanak a legnépszerűbb termékekből.

Nyitnak a MediaMarkt üzletei is: az üzletlánc honlapján egyelőre csak annyi olvasható, hogy a szabályok betartása mellett várják a vásárlókat az áruházak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?