12 °C Budapest

Őrület a Lidl áruházaiban: rommá keresheted magad a diszkontlánc sportcipőjével

2020. október 6. 12:31

Miután több ország után idehaza is feltűnt a Lidl ötezres sportcipője, nálunk is elindult a roham a darabokért. Van, aki már most több mint háromszoros áron próbál túladni rajtuk egy apróhirdetési portálon és folyamatosan töltik fel az újabb eladó darabokat.


Múlt szerdán írtunk róla, hogy Magyarországra is begyűrűzött a Lidl-logós, kék-sárga edzőcipő, amely eredetileg egy áprilisi tréfának készült, de a kommentelők annyira meg akarták venni, hogy tényleg legyártotta a diszkolánc. A termék mellé egyébként egész kollekció érkezett, van benne póló, papucs, zokni és leggings is, és ha már a diszkontcég a saját logójával díszítette föl mindezt, elég olcsón is adja. A sportcipő 4999 forint, de a zokni például kevesebb, mint egy ötszázas.

A kollekció már Németország és Belgium után bejárta Európa több országát, ahol mindenhol volt bennük egy közös: viszonylag keveset gyártottak belőle, ami önmagában nem meglepő. Az már annál inkább, hogy ezt elég hamar elkapkodták a vásárlók, Belgiumban a kétszázezres készletet rabolták le rekordidő alatt. Arról nincs információnk, hogy itthon hány darabot tesznek ki a polcokra belőle, de olvasónk az egyik fővárosi Lidl-ből már arról számolt be, hogy gyorsan fogynak a készletek, ráadásul több hibás darabot is látott.

Az sem rendkívüli, hogy ilyenkor megpróbálkoznak az ügyeskedők sokszoros áron továbbadni a portékát valamelyik aukciós oldalon.

A kérdés csak az, ki vesz meg egy ötezres reklámcipőt 17 ezerért?

Ennyiért árulja ugyanis az egyik legnagyobb magyar adok-veszek portálon egy eladó a 13. kerületből. Igaz, ennyiért már a zokni is benne van az árban. Egyébként a nemzetközi példák szerint neki áll a zászló: Finnországban például akkora őrület kerekedett köré, hogy volt, aki 800 euróért, azaz majdnem háromszázezer forintnak megfelelő összegért igyekezett továbbadni az online piactéren.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ehhez persze az olcsóság és a meglepőség faktor mellett az kellett, hogy mémesüljön, miután sokan ironikusan, poénból vették csak meg, majd a közösség médiát elárasztották az ezzel kapcsolatos posztok, volt, hogy Facebook-csoportban rendeztek közös “vadászatot" a termékekért. Nyilván a cégnek nem lenne ellenére, ha itthon is mémesülne, talán ez dönti el, hogy fél év múlva egy ötszázasért találkozunk vele valamelyik piacon, vagy nálunk is lesz, aki vagyonokat fizet érte. Elvégre ne feledjük el, hogy az egész egy mémből indult.

Címlapkép: Pénzcentrum

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm