24 °C Budapest

Pánikolnak az amerikaiak: kifogynak a cukorból

2009. augusztus 14. 12:31

Az USA vezető élelmiszergyártói, mint például a Mars, arra figyelmeztették minap az Obama kormányt, hogy ha nem tesznek sürgősen lépéseket az ügyben, hamarosan kifogynak a cukorból, aminek rengeteg állás is áldozatául eshet.

A figyelmeztetést kiadó gyártók - a General Mills, az Egyesült Államok második legnagyobb gabonapehely-gyártó vállalata, a Kraft, a Mars - szerint ha a kormány nem emeli fel a cukorimportot korlátozó kvótát, hamarosan kifogynak a cukorból, ami fontos alapanyaga különféle gabonapelyheknek, rágógumiknak, csokoládéknak és még több ezer másik terméknek.

Az Egyesült Államokban a cukor ára lassan harminc éves csúcsokat döntöget, ami komoly aggodalomra ad okot. India, a világ második legnagyobb cukor-exportálója idén jóval kevesebbet tudott előállítani, mivel a monszun alatt kevesebb eső esett a vártnál, míg Brazíliában, a másik kulcsfontosságú gyártónál épp a túlzott esőzések okoztak problémát.

Ennek következtében a kínálat erősen megcsappant, amit csak tovább ront, hogy Ázsia egyre nagyobb keresletet támaszt, főleg a közelgő ünnepek miatt.

Az USA cukorfinomítói ugyan maximális kapacitáson dolgoznak, hogy ellássák a piacot, ennek ellenére a cukorkészletek 34 éves mélypontjukon vannak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem