2 °C Budapest

Vége a videótékák aranykorának: még a Kovié is bezárt

Pénzcentrum
2007. október 2. 10:00

A forgalom csökkenésével indokolja Kovács István, a legismertebb hazai erotikus filmek gyártója és forgalmazója, hogy a közelmúltban kénytelen volt a 90-es évek óta működő videótékáit bezárni. A négy üzletet üzemeltető LUXx Film Kft. ellen ugyanis mind az APEH, mind pedig a Fővárosi Bíróság (FB) végrehajtási eljárást kezdeményezett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kölcsönzők forgalma, az egyre olcsóbbá váló DVD-k miatt napi néhány ezer forintra csökkent, az adóhatóság a felhalmozott adósságok rendezése végett rendelte el az esetenként 1-1,5 millió forintra rúgó végrehajtásokat. A Népszabadságnak Kovi elmondta, hogy ezek azonban egyáltalán nem veszélyeztetik az üzletember másik profilját.

A Népszabadság által megkérdezett tékák tulajdonosai, nevüket nem vállalva elmondták, hogy a kölcsönzőik forgalma hétről hétre folyamatosan romlik, és már nem is reménykednek abban, hogy a helyzet javulni fog. Helyüket a digitális kölcsönzők veszik át, így aki szeretne életben maradni ezen a piacon, előbb utóbb online formában jelenik meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59