Vége a videótékák aranykorának: még a Kovié is bezárt

Pénzcentrum
2007. október 2. 10:00

A forgalom csökkenésével indokolja Kovács István, a legismertebb hazai erotikus filmek gyártója és forgalmazója, hogy a közelmúltban kénytelen volt a 90-es évek óta működő videótékáit bezárni. A négy üzletet üzemeltető LUXx Film Kft. ellen ugyanis mind az APEH, mind pedig a Fővárosi Bíróság (FB) végrehajtási eljárást kezdeményezett.

A kölcsönzők forgalma, az egyre olcsóbbá váló DVD-k miatt napi néhány ezer forintra csökkent, az adóhatóság a felhalmozott adósságok rendezése végett rendelte el az esetenként 1-1,5 millió forintra rúgó végrehajtásokat. A Népszabadságnak Kovi elmondta, hogy ezek azonban egyáltalán nem veszélyeztetik az üzletember másik profilját.

A Népszabadság által megkérdezett tékák tulajdonosai, nevüket nem vállalva elmondták, hogy a kölcsönzőik forgalma hétről hétre folyamatosan romlik, és már nem is reménykednek abban, hogy a helyzet javulni fog. Helyüket a digitális kölcsönzők veszik át, így aki szeretne életben maradni ezen a piacon, előbb utóbb online formában jelenik meg.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?