3 °C Budapest

Alig igényelnek vissza - nem kell a pár száz forint...

Pénzcentrum
2007. július 31. 08:30

A mintegy hat hónapja bevezetett vizitdíj rendszerében a huszadik alkalom után vissza lehet igényelni a kifizetett összegeket, a kórházakban pedig egyáltalán nem kell fizetni a 20. nap után. Ennek ellenére csupán nagyon kevesen élnek a lehetőségekkel - olvasható a Világgazdaságban.

Holnaptól egyébként nem kell vizitdíjat fizetniük a 18 éven aluli fiataloknak, még akkor sem, ha indokolatlanul veszik igénybe az ellátást. Azonban aki beutaló nélkül, vagy nem a beutalón megnevezett szolgáltatónál veszi igénybe az ellátást, annak le kell rónia a megfelelő összeget.

Budapest nyolcadik kerületében eddig mindössze négyen éltek a visszaigényléssel, a XIII. kerületben pedig tizenhárman. Salgótarjánban eddig öten igényeltek vissza, közülük két igénylőnek azonban még pótolnia kell a szükséges iratot.

Az önkormányzatok szerint az alacsony érdeklődés egyik oka az, hogy még nem merítették ki a húszas keretet, azonban az is előfordulhat, hogy sokan nem bíbelődnek az adminisztrációval, s úgy gondolják nem éri meg számukra a pár száz, vagy pár ezer forint.

A visszaigényléshez csupán egy formanyomtatványt kell kitölteni, amelyhez mellékelni szükséges a vizitdíj befizetését igazoló eredeti nyugtákat. A visszaigényelt pénzt az önkormányzat fizeti ki, a következő hónap 10-éig jelentést küld az Államkincstárnak, innen pótolják vissza a megelőlegezett összeget.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?