Alig igényelnek vissza - nem kell a pár száz forint...

Pénzcentrum
2007. július 31. 08:30

A mintegy hat hónapja bevezetett vizitdíj rendszerében a huszadik alkalom után vissza lehet igényelni a kifizetett összegeket, a kórházakban pedig egyáltalán nem kell fizetni a 20. nap után. Ennek ellenére csupán nagyon kevesen élnek a lehetőségekkel - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Holnaptól egyébként nem kell vizitdíjat fizetniük a 18 éven aluli fiataloknak, még akkor sem, ha indokolatlanul veszik igénybe az ellátást. Azonban aki beutaló nélkül, vagy nem a beutalón megnevezett szolgáltatónál veszi igénybe az ellátást, annak le kell rónia a megfelelő összeget.

Budapest nyolcadik kerületében eddig mindössze négyen éltek a visszaigényléssel, a XIII. kerületben pedig tizenhárman. Salgótarjánban eddig öten igényeltek vissza, közülük két igénylőnek azonban még pótolnia kell a szükséges iratot.

Az önkormányzatok szerint az alacsony érdeklődés egyik oka az, hogy még nem merítették ki a húszas keretet, azonban az is előfordulhat, hogy sokan nem bíbelődnek az adminisztrációval, s úgy gondolják nem éri meg számukra a pár száz, vagy pár ezer forint.

A visszaigényléshez csupán egy formanyomtatványt kell kitölteni, amelyhez mellékelni szükséges a vizitdíj befizetését igazoló eredeti nyugtákat. A visszaigényelt pénzt az önkormányzat fizeti ki, a következő hónap 10-éig jelentést küld az Államkincstárnak, innen pótolják vissza a megelőlegezett összeget.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07