21 °C Budapest

Holnap ismét bíróság előtt a két multi

Pénzcentrum
2005. október 5. 08:44

A bíróság döntése értelmében csütörtökön folytatódik a két processzorgyártó között kirobbant per, a szemben álló felek ekkor fedik fel egymás előtt a rendelkezésükre álló bizonyítékokat és tanúkat.

A bíróság döntése értelmében csütörtökön folytatódik a két processzorgyártó között kirobbant per, a szemben álló felek ekkor fedik fel egymás előtt a rendelkezésükre álló bizonyítékokat és tanúkat.
Az üggyel kapcsolatban a legutóbbi fejlemény az volt, hogy az Intel terjedelmes dokumentumban válaszolt az AMD által benyújtott vádakra, amelyben tagadta, hogy üzletpolitikájával riválisa kiszorításával próbálkozott volna. Az AMD ugyanis nem kevesebbet állított, mint hogy az előnyösebb pozícióban lévő gyártó illegális javadalmazásokat fizet különböző cégeknek, így próbálván meg bebiztosítani monopolhelyzetét. Az Intel 63 oldalas dokumentuma ugyanakkor leszögezi, hogy mindvégig kizárólag tisztességes eszközökkel éltek, és a vádaskodásával éppen az AMD igyekezett bajt keverni.
A vita természetesen azóta sem zárult le, ám az ügyben eljáró bíró végre kiírta az időpontot, amelyen a feleknek egyeztetniük kell álláspontjaikat, és be kell mutatniuk az érvelésüket alátámasztó bizonyítékokat. A Register értesülése szerint erre csütörtökön kerül majd sor, és ez talán megnyitja majd az ügy lezárása felé vezető utat. A per természetesen egyik félnek sem tesz jót, bár a félvezetőipar alakulását figyelemmel kísérő Semiconductor Industry Association (SIA) legfrissebb adatai szerint augusztusban ismét nőttek az eladások. A tavalyi eredményhez viszonyított csaknem hat százalékos növekedés elsősorban a PC-iparnak és a fogyasztói termékek növekvő népszerűségének köszönhető.
Az AMD időközben sikeresen lezárt egy másik, hasonlóan kényes ügyet, amelyet egyes engedély nélkül felhasznált technológiák miatt indított ellene az Acacia Research leányvállalata. A memória és a gyorsítótár szinkronizálásával kapcsolatos eljárás ugyanis a kutatócég tulajdonában van, és ennek licencelését csak szeptember utolsó napján, az AMD hivatalos kérelmét követően engedélyezték. Ezt a pert eredetileg a VIA ellen indították, ám később mind az AMD, mind az Intel neve szóba került. A megállapodásnak köszönhetően most már csak a másik két gyártó ellen folytatódik az ügy.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem