11 °C Budapest

Lesz aki nyer és lesz aki veszít-kialakulóban az új családtámogatási rendszer

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 09:57

A családok 90 százaléka jobban jár az új családtámogatási rendszerrel, amelynek vitáját már megkezdte a parlament - közölte csütörtökön Göncz Kinga. Az esélyegyenlőségi miniszter szerint az új rendszer lényege, hogy igazságosabban osztja el a rendelkezésre álló támogatásokat

 
.
A kormány tervei szerint jövőre a rendszeres szociális segély családi típusú segélyezéssé alakul át, a segély összegénél figyelembe veszik majd az eltartott gyermekek számát. A változásokról szóló törvénymódosítást a kabinet úgy terjeszti a parlament elé, hogy a Ház még az őszi ülésszakon elfogadhassa azt. Erről Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter beszélt csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón.
A családok 90 százalékának kedvezőbb
A változás 80 ezer gyermekes családot és 200 ezer gyermeket érint, a támogatás összege átlagosan 15 ezer forinttal emelkedik havonta. Az új rendszerrel a családok 90 százaléka jobban jár - mondta a miniszter. A támogatás azoknál a családoknál csökken majd, amelyek rendszeres gyermekvédelmi támogatást kaptak, és az adókedvezmény nagyobb részét ki tudták használni. Ide tartoznak azok a három- vagy több gyermekes családok, amelyeknek annyi jövedelmük volt, hogy az adókedvezmény teljes összegét érvényesíteni tudták.
Kiegészítő támogatások az alacsony jövedelműeknek
A kevesebb jövedelemmel rendelkező gyermekes családok a szociális segélyen túl olyan kiegészítő támogatásokra számíthatnak, mint a havi ötezer forintos lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési támogatás. Előbbi 200 ezer családot érint, utóbbi pedig átlagosan havi 15 ezer forintos támogatást jelent 4 ezer család számára.  
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem