Lesz aki nyer és lesz aki veszít-kialakulóban az új családtámogatási rendszer

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 09:57

A családok 90 százaléka jobban jár az új családtámogatási rendszerrel, amelynek vitáját már megkezdte a parlament - közölte csütörtökön Göncz Kinga. Az esélyegyenlőségi miniszter szerint az új rendszer lényege, hogy igazságosabban osztja el a rendelkezésre álló támogatásokat

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
.
A kormány tervei szerint jövőre a rendszeres szociális segély családi típusú segélyezéssé alakul át, a segély összegénél figyelembe veszik majd az eltartott gyermekek számát. A változásokról szóló törvénymódosítást a kabinet úgy terjeszti a parlament elé, hogy a Ház még az őszi ülésszakon elfogadhassa azt. Erről Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter beszélt csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón.
A családok 90 százalékának kedvezőbb
A változás 80 ezer gyermekes családot és 200 ezer gyermeket érint, a támogatás összege átlagosan 15 ezer forinttal emelkedik havonta. Az új rendszerrel a családok 90 százaléka jobban jár - mondta a miniszter. A támogatás azoknál a családoknál csökken majd, amelyek rendszeres gyermekvédelmi támogatást kaptak, és az adókedvezmény nagyobb részét ki tudták használni. Ide tartoznak azok a három- vagy több gyermekes családok, amelyeknek annyi jövedelmük volt, hogy az adókedvezmény teljes összegét érvényesíteni tudták.
Kiegészítő támogatások az alacsony jövedelműeknek
A kevesebb jövedelemmel rendelkező gyermekes családok a szociális segélyen túl olyan kiegészítő támogatásokra számíthatnak, mint a havi ötezer forintos lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési támogatás. Előbbi 200 ezer családot érint, utóbbi pedig átlagosan havi 15 ezer forintos támogatást jelent 4 ezer család számára.  
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20