3 °C Budapest

Lesz aki nyer és lesz aki veszít-kialakulóban az új családtámogatási rendszer

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 09:57

A családok 90 százaléka jobban jár az új családtámogatási rendszerrel, amelynek vitáját már megkezdte a parlament - közölte csütörtökön Göncz Kinga. Az esélyegyenlőségi miniszter szerint az új rendszer lényege, hogy igazságosabban osztja el a rendelkezésre álló támogatásokat

 
.
A kormány tervei szerint jövőre a rendszeres szociális segély családi típusú segélyezéssé alakul át, a segély összegénél figyelembe veszik majd az eltartott gyermekek számát. A változásokról szóló törvénymódosítást a kabinet úgy terjeszti a parlament elé, hogy a Ház még az őszi ülésszakon elfogadhassa azt. Erről Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter beszélt csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón.
A családok 90 százalékának kedvezőbb
A változás 80 ezer gyermekes családot és 200 ezer gyermeket érint, a támogatás összege átlagosan 15 ezer forinttal emelkedik havonta. Az új rendszerrel a családok 90 százaléka jobban jár - mondta a miniszter. A támogatás azoknál a családoknál csökken majd, amelyek rendszeres gyermekvédelmi támogatást kaptak, és az adókedvezmény nagyobb részét ki tudták használni. Ide tartoznak azok a három- vagy több gyermekes családok, amelyeknek annyi jövedelmük volt, hogy az adókedvezmény teljes összegét érvényesíteni tudták.
Kiegészítő támogatások az alacsony jövedelműeknek
A kevesebb jövedelemmel rendelkező gyermekes családok a szociális segélyen túl olyan kiegészítő támogatásokra számíthatnak, mint a havi ötezer forintos lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési támogatás. Előbbi 200 ezer családot érint, utóbbi pedig átlagosan havi 15 ezer forintos támogatást jelent 4 ezer család számára.  
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?