26 °C Budapest

Indul a Google TV- hódít a birodalom

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 09:34

Egyre inkább bebizonyosodnak azok a korábbi feltételezések, hogy a Google egy igazi internetes-informatikai világbirodalmat akar felépíteni, amelyben a népszerű online keresőn kívül helyet kapna egy levelezőrendszer, egy csevegőprogram és - mint kiderült - egy televízió is.

 
Egyre inkább bebizonyosodnak azok a korábbi feltételezések, hogy a Google egy igazi internetes-informatikai világbirodalmat akar felépíteni, amelyben a népszerű online keresőn kívül helyet kapna egy levelezőrendszer, egy csevegőprogram és - mint kiderült - egy televízió is.
A Google TV létrehozásának terve véletlenül, egy feladott álláshirdetés kapcsán szivárgott ki. A hirdetés szövege szerint az amerikai vállalat jelenleg is keres egy termékmenedzsert Kaliforniában, a cég székhelyén a jövőben működő Google TV számára. Az új munkatárs feladata, hogy "a jövőben a Google keresési technológiájának és a hirdetési technikájának a felhasználók felé történő televíziószerű megvalósításával foglalkozzon". Az ugyanakkor nem derül ki a hirdetés szövegéből, hogy egy új szolgáltatásról lesz-e szó vagy a Google a jelenlegi szolgáltatásait akarja megreformálni vagy a cég valóban egy (online) televízió beindítására készül.
Az ötlet ugyanakkor nem számít újnak a Google háza táján, hiszen korábban, még 2003-ban a vállalat egyik alapítója, Szergej Brin már papírra vetette az elképzelését és az írását nyilvánosságra is hozta egy hasonló szolgáltatásról. Az akkori szöveg szerint a Google egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amelyik a televíziókban megjelenő híreket képes hagyományos szöveges hírekké konvertálni, illetve azokhoz hasonlóan, téma szerint csoportosítani őket. Az ötlet azért persze nem új, hisz sok televízió hírei fellelhetőek már a világhálón is, vagyis egyre több televíziótársaság fordít gondot arra, hogy aki véletlenül nincs TV-közelben, az se maradjon le a legfrissebb hírekről.
Viszont a lépés annak fényében különösen érdekes, hogy a cég még a telekommunikációs piacra is belép, mivel vezetéknélküli internetes elérést kíván biztosítani felhasználóinak. A társaság tehát egyre inkább függetleníteni akarja magát keresőszolgáltatásától és az esetlegesen hektikus mozgásokra képes hirdetési piactól. A WiFi rövidtávon ugyan nem hoz hasznot, de népszerűsége meredeken emelkedik, és viszonylag új területről lévén szó, a belépés költségei sem horribilisek.
Forrás:SG.hu Hírmagazin
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm