25 °C Budapest

Indul a Google TV- hódít a birodalom

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 09:34

Egyre inkább bebizonyosodnak azok a korábbi feltételezések, hogy a Google egy igazi internetes-informatikai világbirodalmat akar felépíteni, amelyben a népszerű online keresőn kívül helyet kapna egy levelezőrendszer, egy csevegőprogram és - mint kiderült - egy televízió is.

 
Egyre inkább bebizonyosodnak azok a korábbi feltételezések, hogy a Google egy igazi internetes-informatikai világbirodalmat akar felépíteni, amelyben a népszerű online keresőn kívül helyet kapna egy levelezőrendszer, egy csevegőprogram és - mint kiderült - egy televízió is.
A Google TV létrehozásának terve véletlenül, egy feladott álláshirdetés kapcsán szivárgott ki. A hirdetés szövege szerint az amerikai vállalat jelenleg is keres egy termékmenedzsert Kaliforniában, a cég székhelyén a jövőben működő Google TV számára. Az új munkatárs feladata, hogy "a jövőben a Google keresési technológiájának és a hirdetési technikájának a felhasználók felé történő televíziószerű megvalósításával foglalkozzon". Az ugyanakkor nem derül ki a hirdetés szövegéből, hogy egy új szolgáltatásról lesz-e szó vagy a Google a jelenlegi szolgáltatásait akarja megreformálni vagy a cég valóban egy (online) televízió beindítására készül.
Az ötlet ugyanakkor nem számít újnak a Google háza táján, hiszen korábban, még 2003-ban a vállalat egyik alapítója, Szergej Brin már papírra vetette az elképzelését és az írását nyilvánosságra is hozta egy hasonló szolgáltatásról. Az akkori szöveg szerint a Google egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amelyik a televíziókban megjelenő híreket képes hagyományos szöveges hírekké konvertálni, illetve azokhoz hasonlóan, téma szerint csoportosítani őket. Az ötlet azért persze nem új, hisz sok televízió hírei fellelhetőek már a világhálón is, vagyis egyre több televíziótársaság fordít gondot arra, hogy aki véletlenül nincs TV-közelben, az se maradjon le a legfrissebb hírekről.
Viszont a lépés annak fényében különösen érdekes, hogy a cég még a telekommunikációs piacra is belép, mivel vezetéknélküli internetes elérést kíván biztosítani felhasználóinak. A társaság tehát egyre inkább függetleníteni akarja magát keresőszolgáltatásától és az esetlegesen hektikus mozgásokra képes hirdetési piactól. A WiFi rövidtávon ugyan nem hoz hasznot, de népszerűsége meredeken emelkedik, és viszonylag új területről lévén szó, a belépés költségei sem horribilisek.
Forrás:SG.hu Hírmagazin
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?