"intézkedő" kisiskolások. - alma- és citromszürete az utakon

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 16:19

A 10 éves Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) idén is megszervezi országos balesetmegelőzési akcióját, az Alma-Citrom Akciót, hogy ráirányítsák az autósok figyelmét a balesetmegelőzés fontosságára, a közlekedő kisiskolások védelmére.

 
 
A 10 éves Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) idén is megszervezi országos balesetmegelőzési akcióját, az Alma-Citrom Akciót, hogy ráirányítsák az autósok figyelmét a balesetmegelőzés fontosságára, a közlekedő kisiskolások védelmére.
 
A Generali a Biztonságért Alapítvány évek óta támogat balesetmegelőzési programokat és akciókat, melyek célja a mindennapi közlekedési helyzetekben lényegesen védtelenebb gyermekek számára egy biztonságosabb környezet megteremtése. Az iskolák bevonása sem véletlen, mivel egy felmérés adatai szerint a gyerekeket leggyakrabban nem a játszótereken, ismeretlen környezetben, hanem a már jól ismert, az iskolába és onnan haza vezető útvonalakon éri a legtöbb közúti baleset.
 
A Generali-Providencia Biztosító Rt. által 1995-ben létrehozott Alapítvány az OBB-vel és az iskolákkal közösen immár tíz éve rendezi meg az országos Alma-Citrom Akciót. A hetven vidéki helyszínen, köztük a megyeszékhelyeken szeptember végén és októberben zajló akciók lényege, hogy a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről megtartott osztályfőnöki órát követően az általános iskola alsó tagozatos tanulói, közlekedési rendőrök kíséretében, közúti ellenőrzéseken vesznek részt. Azoknak az autósoknak, akik vétenek a közlekedési szabályok ellen, a megszokott büntetés és büntetőpontok helyett ez alkalommal citromot adnak az „intézkedő” kisiskolások. A helyesen közlekedő sofőrök pedig almát, és a jubileumi év emlékére egy láthatósági mellényt is kapnak jutalmul.
„Az Alma-Citrom Akció, és a biztosító által támogatott, hasonló balesetmegelőzési rendezvények mondanivalója szervesen illeszkedik a biztosító komplex gépjármű biztosítási csomagja, a Generali Úticél Program üzenetvilágához. – fűzte hozzá Papp-Váry Borbála, a Generali kommunikációs vezetője – „A kulcsszó itt is egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezet megteremtése, hiszen az Úticél Program alkalmazásával az autósok az előre nem látható problémákkal szemben is védelemben részesülnek.”
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem