32 °C Budapest

"intézkedő" kisiskolások. - alma- és citromszürete az utakon

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 16:19

A 10 éves Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) idén is megszervezi országos balesetmegelőzési akcióját, az Alma-Citrom Akciót, hogy ráirányítsák az autósok figyelmét a balesetmegelőzés fontosságára, a közlekedő kisiskolások védelmére.

 
 
A 10 éves Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) idén is megszervezi országos balesetmegelőzési akcióját, az Alma-Citrom Akciót, hogy ráirányítsák az autósok figyelmét a balesetmegelőzés fontosságára, a közlekedő kisiskolások védelmére.
 
A Generali a Biztonságért Alapítvány évek óta támogat balesetmegelőzési programokat és akciókat, melyek célja a mindennapi közlekedési helyzetekben lényegesen védtelenebb gyermekek számára egy biztonságosabb környezet megteremtése. Az iskolák bevonása sem véletlen, mivel egy felmérés adatai szerint a gyerekeket leggyakrabban nem a játszótereken, ismeretlen környezetben, hanem a már jól ismert, az iskolába és onnan haza vezető útvonalakon éri a legtöbb közúti baleset.
 
A Generali-Providencia Biztosító Rt. által 1995-ben létrehozott Alapítvány az OBB-vel és az iskolákkal közösen immár tíz éve rendezi meg az országos Alma-Citrom Akciót. A hetven vidéki helyszínen, köztük a megyeszékhelyeken szeptember végén és októberben zajló akciók lényege, hogy a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről megtartott osztályfőnöki órát követően az általános iskola alsó tagozatos tanulói, közlekedési rendőrök kíséretében, közúti ellenőrzéseken vesznek részt. Azoknak az autósoknak, akik vétenek a közlekedési szabályok ellen, a megszokott büntetés és büntetőpontok helyett ez alkalommal citromot adnak az „intézkedő” kisiskolások. A helyesen közlekedő sofőrök pedig almát, és a jubileumi év emlékére egy láthatósági mellényt is kapnak jutalmul.
„Az Alma-Citrom Akció, és a biztosító által támogatott, hasonló balesetmegelőzési rendezvények mondanivalója szervesen illeszkedik a biztosító komplex gépjármű biztosítási csomagja, a Generali Úticél Program üzenetvilágához. – fűzte hozzá Papp-Váry Borbála, a Generali kommunikációs vezetője – „A kulcsszó itt is egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezet megteremtése, hiszen az Úticél Program alkalmazásával az autósok az előre nem látható problémákkal szemben is védelemben részesülnek.”
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25