2018. június 24. vasárnap Iván

Tavaly több mint 10 ezer cég szűnt meg jogutód nélkül


2017 végén több mint 14 ezer folyamatban lévő felszámolást tartott nyilván az adóhatóság - írja a Világgazdaság. A kintlévőség összege 420 milliárd forint.

Folyamatosan csökken az elrendelt felszámolások száma a kényszertörlési eljárások bevezetése óta. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 14 700 folyamatban lévő felszámolást tartott nyilván a tavalyi év végén. 420 milliárd forintra csökkent a felszámolással érintett kintlévőség, amely a tavaly év eleji állománynak a 86 százaléka.

Tavaly 9 700 felszámolást fejeztek be, melyek közel négyötöde egyszerűsített eljárásként fejeződött be. Ugyanakkor folyamatosan növekedett az új végelszámolási ügyek száma: tavaly 11 445 cég döntött a jogutód nélküli megszűnés mellett. A végelszámolások által érintett adótartozás összege 3,4 milliárd forint.

JÓL JÖNNE 1,5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 30 050 forintos törlesztőt ígér a 8,46%-os THM. De nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, ahol 30 327 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk