2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Sorra zárnak be a kisboltok Magyarországon: mi áll a háttérben?


2014-ben már növekedésre lehet számítani a fogyasztásban, de az online kasszák bekötése és a trafiktörvény foglalkoztatja ma leginkább a kereskedelem szereplőit - mondta el egy csütörtöki konferencián Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.


FRISS! Újfajta kuponok hódítanak a magyar vásárlók körében - KATTINTS!

"A kereskedelem a gazdaság rabja" - foglalta össze véleményét mai, a siófoki Kereskedelmi Konferencián tartott előadásban a Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, azaz ha a gazdaság nem nő, akkor a fogyasztás sem tud nőni. Vámos György úgy látja, a kereskedelem egyik fájó pontja volt az elmúlt években, hogy a devizahitelek miatt megnőtt a családok tartozásállománya, így a családi kasszákból egyre többet kellett elvenni hitelek törlesztésére, kevesebbet tudtunk fogyasztásra költeni.

A kisboltok lettek az áldozatok


A főtitkár a legrosszabb következmények között említette, hogy az elmúlt években látványos csökkenést mutatott a Magyarországon a kereskedelmi hálózat, azaz a működő boltok száma (mintegy tízezer üzlet zárt be), leginkább a kisboltoknak, az egyéni vállalkozóknak kellett lehúzni a rolót. A kereskedelmi beruházások is jelentősen visszaestek, az olyan új szabályozások, mint a plázastop, az ágazati különadók, a népegészségügyi termékadó, a trafiktörvény vagy a pénztárgépek online bekötése pedig igencsak megnehezítik a kereskedők életét.

KATTINTS! "Gyalogoshíd épülhet a Dunán: megszólal a főépítész - exkluzív interjú"

A szakember ugyanakkor megjegyezte, hogy hiába állnak a magyar fogyasztók rendelkezésére a fejlett vásárlási technológiák, ezek használata elmarad a fejlettebb országokétól.

A kereskedők ugyanakkor optimisták, Vámos György szerint jövőre már növekedésre lehet számítani a fogyasztásban.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk