2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Így segítenék a közepes cégek és nagyvállalatok megerősödését

Az utóbbi öt-hat évben sikeresen működő pályázatok megnyitását kérik az építőiparosok, vagyis azt, hogy a kivitelezők mellett az építőiparnak dolgozó mérnöki szolgáltatók és tervezők is pályázhassanak - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke.

Korábban lezárt pályázatok megnyitását követelik az építőiparosok. Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke a Világgazdaság keddi számában annyit árult el az új pályázati feltételek kimunkálásáról, hogy a szövetség az ágazati csúcstalálkozóra készített javaslatsorát a mostani tárgyalásokon is változatlanul képviseli.

Eszerint a csomag egyik eleme a csekély összegű támogatások módosított változata lenne, melynek lényege, hogy nem háromszor 20 millió forintig igényelhetnék az építőipari cégek, hanem a 60 milliós plafont azonnal, egy körben kérhetnék, akár 100 százalékos támogatási intenzitással, s nemcsak egyes régiókban, hanem a budapesti és a közép-magyarországi cégek is.

Másik fontos változás, hogy a Ginop 1.2.1. csomagban meghirdetett pályázatok keretében beszerzett gépeket területi megkötések nélkül lehetne használni, az építőipar sajátosságait figyelembe véve. Azt is javasolják továbbá, hogy a 20 milliárdos keret egy részét a nagyvállalatok beruházási támogatása (NBT) formájában használják fel.

A csekély összegű támogatásokat kivéve minden pályázati forrás mellé önerőt és garanciarendszert kell felmutatni - hangsúlyozta Koji László. Mivel az ÉVOSZ a 20 fő feletti cégeket hiányolja az ágazatból, a nagyok teljesítőképességét pedig kevesli, a hatékonyságnövelésre szánt 20 milliárd forintból a 20-250 fős vállalkozások megerősítését szeretnék elérni. Azt, hogy ez a vállalati méret mennyire hiányzik az ágazatból, jól példázza a 10 főnél kisebbek egészségtelen túlsúlya.

 

JÓL JÖNNE 5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja (THM 10,66%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank (THM 10,90%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Cetelem és a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Fogadjunk, hogy eddig te sem így használtad az alufóliát

A konyha a mindennapi életünk része, sokan mégis esve-kelve mozognak benne. Úgyhogy senkinek sem árthat egy kis felokosítás. Az alufólia például csodákra képes, de azért a bikinis sütemények is megérnek...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Auchan

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

  Ajánlatunk