2020. augusztus 12. szerda Klára

Brutális adócsökkentés jön: minden hamradik adó eltűnhet


Az adófajták hamradát eltörli majd a kormány, és ennek egyik első eleme a most benyújtott egységes tb-járulékrendszer kialakítása - írja a Magyar Nemzet. Az online számlázás fejlesztésével pedig a feketegazdaság kaphat újabb megrendítő erejű ütést.

Az Országgyűlés asztalán fekvő előterjesztés szerint jövő július elsején egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék. Ezentúl egy, 18,5 százalékos teher lesz, amelyet társadalombiztosítási járuléknak neveznek majd - mondta el a lapnak Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

2022-ig harmadával csökkenni fog az adók száma, most három köztehertípust töröl el a kormány.  A hét elején benyújtott javaslatok szélesítik az adóhatóság lehetőségeit a feketegazdaság szereplői, az adóelkerülők elleni küzdelemben az államtitkár szerint. A parlament kiterjesztheti az online számlázás elnevezésű hatósági ellenőrző rendszer kereteit Az online számlázás rendszerében jelenleg a vállalkozások azoknak a számláknak az adatait küldik el elektronikus úton az adóhivatalhoz, amelyeket cégek részére állítanak ki, és amelyek áfatartalma eléri a százezer forintot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.