2020. január 20. hétfő Fábián, Sebestyén

Brutális adócsökkentés jön: minden hamradik adó eltűnhet


Az adófajták hamradát eltörli majd a kormány, és ennek egyik első eleme a most benyújtott egységes tb-járulékrendszer kialakítása - írja a Magyar Nemzet. Az online számlázás fejlesztésével pedig a feketegazdaság kaphat újabb megrendítő erejű ütést.

Az Országgyűlés asztalán fekvő előterjesztés szerint jövő július elsején egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék. Ezentúl egy, 18,5 százalékos teher lesz, amelyet társadalombiztosítási járuléknak neveznek majd - mondta el a lapnak Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

2022-ig harmadával csökkenni fog az adók száma, most három köztehertípust töröl el a kormány.  A hét elején benyújtott javaslatok szélesítik az adóhatóság lehetőségeit a feketegazdaság szereplői, az adóelkerülők elleni küzdelemben az államtitkár szerint. A parlament kiterjesztheti az online számlázás elnevezésű hatósági ellenőrző rendszer kereteit Az online számlázás rendszerében jelenleg a vállalkozások azoknak a számláknak az adatait küldik el elektronikus úton az adóhivatalhoz, amelyeket cégek részére állítanak ki, és amelyek áfatartalma eléri a százezer forintot.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS