Environmentally friendly candle powered by solar cells.

Indul a kőkemény NAV-razzia Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök még az ősszel

2023. október 23. 09:33

Október végén és november elején az eddigi bejelentések alapján többek között koszorú-, virág-, dísznövény-, partykellék- és ajándékárusok, jelmezkölcsönzők, szezonális zöldség- és gyümölcskereskedők, pékségek, vendéglátóhelyek, húsboltok kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A legtöbb ellenőrzést a a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál tervezik. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy hol, mikor és milyen vállalkozásoknál várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 16. és november 19. között az autógumit szerelő vállakozásokat ellenőrzik. 2023. október 24. és november 5. között pedig a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. október 24. és november 1. között az igazgatóság illetékességi területén ellenőrzik a koszorú-, virág-, dísznövény-, partykellék- és ajándékárusokat, illetve jelmezkölcsönzőket. Valamint 2023. október 24. és november 6. között Budapesten ellenőrzik a kitelepüléseken, piacokon értékesítő szezonális zöldség- és gyümölcskereskedőket. Továbbá 2023. november 1. és 30. között Budapesten ellenőrzik a pékségeket, péküzemeket. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített forgalmi adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását. 

Továbbá korábbi közlések szerint Dél-Budapesten 2023. augusztus 1. és december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak. 2023. szeptember 1. és december 31. között a dél-budapesti illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését ellenőrzik.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023 október 30. és november 3. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékárusokat, kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A NAV baranyai munkatársai október 23. és  29.  között kedden Pécsett a Megyeri úti vendéglátóhelyeket, szerdán Pellérden, a Dózsa György utcai üzleteket, csütörtökön pedig Pécsett, a Ferencesek utcájának éttermeit ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 23. és 30. között a virágboltokban, valamint a koszorú- és mécsesárusoknál ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is. 2023. november 20. és 27. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a zöldség- és gyümölcskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét ellenőrzik.

Továbbá 2023. november 27. és december 1. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye piacain a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. 2023. december 4. és 8. között a húsboltokban és hentesáruüzletekben végeznek próbavásárlást. 2023. december 11. és 22. között pedig ellenőrzik a fenyőfa- és szaloncukorárusokat. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 26-27. és 30-31. között a koszorút és virágot árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 16. és november 1. között a koszorút, virágot, gyertyát árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét is vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2023. október 24. és 31. között szintén a koszorút, virágot és mécsest értékesítő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. októberben ugyancsak a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vármegyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága október hónapban is a megye területén lévő Tüzép telepeket, az Építőipari-, építőanyag-kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat és a jövedéki kiskereskedőket ellenőrzi. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését és a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 24. és november 12. között a vendéglátókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. október 24. és 27. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 24. (kedd) - Pásztói járás,
  • október 25. (szerda) - Balassagyarmati járás,
  • október 26. (csütörtök) - Salgótarjáni járás,
  • október 27. (péntek) - Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a használtgépjármű-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • vendéglátóegységekben,
  • építkezéseken.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 24. és 31. között a vármegyében koszorút, virágot, sírdíszt, mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik, majd november 2. és 3. között az élelmiszer-vegyes iparcikk kiskereskedőket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 24. és 31. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei: 

  • 2023.10.24. Paks
  • 2023.10.25. Dombóvár
  • 2023.10.26. Tamási
  • 2023.10.27. Bonyhád
  • 2023.10.30. Tolna
  • 2023.10.31. Szekszárd

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 16. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 24. és november 1. között a vármegye egész területén ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest forgalmazó vállalkozásokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 21. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem