Minden a digitalizáció felé tereli a vendéglátókat (x)

Minden a digitalizáció felé tereli a vendéglátókat (x)

PR
2022. február 14. 05:00

„Ma már nincs vendéglátás szoftverek és digitalizáció nélkül. Ez „köszönhető” egyrészt a pandémiának, másrészt a felgyorsult világnak” – mondja Sonkolyné Varga Emília, az MVP operatív vezetője. Már a járvány előtt is voltak, akik felismerték, hogy az innováció a versenyelőny kulcsa, de az elmúlt két év végleg felszámolta a régi beidegződéseket, ezzel lehetőséget teremtve a manuális folyamatok automatizálására. A készpénzmentesség, a vendégélmény felértékelődése is efelé tereli a szereplőket. „Amelyik vállalkozás még most sem tekint lehetőségként a digitalizációra, az megszűnik” – fogalmaz a szakértő.

Vele ért egyet a vendéglátóipari szoftverek piacán meghatározó, neves hazai gasztropiaci szereplőket ügyfelei között tudó Fruitsys Hungary Zrt. képviselője Lakatos György is, aki az alábbi piaci trendekkel azonosítja a digitalizáció szükségszerűségét.  A vendéglátóipart tulajdonosi koncentráció jellemzi az elmúlt években a méretgazdaságosság, szezonalitás, felvásárlások miatt, ami csökkenti a tulajdonosok személyes jelenlétét az egységekben. Nekik könnyebb digitális úton kontrollálni az üzletmenetet. A szektorra jellemző fehéredés is a digitális megoldások elterjedésének kedvez. Az iparág jelentős fluktuációval küzd, így amit csak lehet, automatizálnak. A digitális megoldások egy része jól látható, de a folyamatok egy jelentős része a háttérben zajlik, a támogató funkciók is digitalizálásra kerülnek, mint például raktárkezelés és kontrolling, amihez a Fruitsys is komplex szolgáltatást kínál. A rendszerek bevezetése bonyolultságtól függően pár naptól pár hónapig terjed, ugyanígy a költség is skálázódik, mondja.

A hat éve működő MVP kevésbé fejlett megyékben működő tanácsadói hálózata, a díjmentes felmérés és fejlesztési terv mellett a források felkutatásában is segíti a vállalkozásokat, teszi hozzá Sonkolyné Varga Emília. A legközelebbi lehetőség a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program, amelynek 30 milliárd forintos keretére február végétől jövő márciusig pályázhatnak az érdeklődő kisvállalkozások. Ez lehetőséget ad új informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére, a vissza nem térítendő támogatás a projekt elszámolható összköltségének akár fele is erre fordítható. A vállalkozások az MVP rendezvényein is tájékozódhatnak a pályázati lehetőségről a következő hetekben.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem