16 °C Budapest

Kölcsönösen kiegészíti és erősíti egymást a Gazdasági Egyeztető Fórum és az Országos Érdekegyeztető Tanács

Pénzcentrum
2008. augusztus 25. 08:50

Míg az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) a hazai érdekegyeztetés legfontosabb, a munka világával összefüggő kérdésekben illetékes konzultatív testülete, addig a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) az ország versenyképességének javítása érdekében jött létre. Ezért a két grémium nemhogy akadályozná, hanem kölcsönösen kiegészíti és erősíti egymást, elősegítve a szakmai szövetségek és érdekképviseletek, valamint a kormányzati szervek közötti együttműködést és párbeszédet.

Mind feladataikat, mind működési területüket illetően alapvetően elhatárolható egymástól az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) és a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF). Míg az előbbi a szélesebben értelmezett munkaügyi kérdések fő vitafóruma, addig a GEF a korábbi Versenyképességi Tanács feladatait veszi át. A tagok nem munkaadóként vesznek részt a tanácskozáson, hanem konzultációs testületet alkotnak az ország versenyképességének javítása és a gazdasági növekedés felgyorsítása érdekében.

Bizonyára félreértés okozza azokat a sajtóban megjelent információkat, amelyek a két egyeztető fórum jogosítványainak ütközésérő szólnak. A két testületben mindössze az a közös, hogy rendszeres és hatékony fórumot biztosít a gazdasági és az állami szféra szereplői számára. Az OÉT-nek nem csorbul a tájékozódási, véleményezési és egyetértési joga, amely ma is megilleti minden olyan gazdasági, szociális és munkaügyi kérdésben, amely a munkáltatók, illetve a munkavállalók érdekeit közvetlenül vagy közvetve, de jelentősen érinti.

A Gazdasági Egyeztető Fórum a már évek óta sikeresen működő Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fórumának mintájára alakult meg.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04