18 °C Budapest
Budapest, 2022. november 27.Az ország karácsonyfája díszkivilágításban az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2022. november 27-én. A 18 méter magas, több mint 3 tonna súlyú fenyõ a Heves megyei Apcról érkezett a Kossuth térre.MTI/Máthé Zoltán

Ez a csodás fenyő lesz 2023-ban Magyarország karácsonyfája: nagyon messziről érkezik Budapestre + fotó

2023. november 25. 10:26

Hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját. A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

Hétfőn érkezik – a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája. Hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.

A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette - korábban kiderült, hogy az óriásfenyőt 1983-ban ültette a tulajdonosa.

A fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától. A korlátozások a Hajdúszoboszló-4-es főút- M4-es autóút- M0-s autóút- M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz-XI. Budaörsi út-BAH-csomópont-XII. Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút-Bem József utca-Tölgyfa utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Balassi Bálint utca- Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

A parlament honlapja szerint már az év elejétől kezdve folyamatosan érkeznek felajánlások az ország minden tájáról az Országgyűlés Hivatalához. A beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak, ezután döntöttek az Ország Karácsonyfájáról. A kiválasztáskor a megfelelő nagyság és arányos forma, a kellően dús lombozat mellett a megbízott szakembereknek olyan technikai szempontokat is figyelembe kellett venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A korábban közölt fotó szerint az óriásfa már akkorára nőtt, hogy ha kidőlne egy viharban, az több környező házra is veszélyt jelentene - vélhetően ezért is gondolta a tulajdonos, hogy felajánlja Magyarország karácsonyfájának.

Ez Magyarország karácsonyfája 2023-ban. Fotó: parlament.hu
Ez Magyarország karácsonyfája 2023-ban. Fotó: parlament.hu

Címlapkép: Máthé Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem